Kekkaishi

Megint hihetetlen csavarok a történetben, nem tudom hogyan tud minden konzisztens maradni, sőt egyre inkább összefüggőbb lenni. Bár nem kell több pár csavarnál és minden újra kesze-kusza lesz. :D

Az utolsó két fejezet tetszett: 336-337.
A Kekkaishi női karakteri nagyon jók, még ha keveset is szerepelnek. -_- Bár egy nő mangaka ne tudna jó női karaktereket alkotni. De most kaptunk belőlük eleget, és Mahora-sama is egy nő! Erre a csavarra nem számítottam volna.

Suigetsu és Kakeru is pár fejezet alapján mutatták meg, hogy nem rossz karakterek, bár nagyon más fejezetekből nem derült ki róluk túl sok minden.
Ez talán egy kis negatívuma a sorozatnak, minden karakter annyira titokzatosnak indul, aztán hirtelen kiderül róluk minden, és aztán pár kivételtől el tekintve meghalnak, vagy legalábbis nem sokat látjuk őket újból. És most is folyamatosan kerülnek elő az ilyen karakterek.

Pedig szívesen látnék korábbi karaktereket is. Leginkább mégis Sumikora vagyok kíváncsi, ő a legnagyobb badass anyuka. (És azt sem szabad elfelejteni, hogy ő Yoshimori és Masamori anyukája! Ez már önmagában mindent el mond róla.)

Mindegy Mahora-sama szerint már közeledik Yoshimori és Chusinmaru vagy legalább is valamilyen más nagyobb spirituális erő. :)

Reklámok

5 hozzászólás a(z) Kekkaishi bejegyzéshez

 1. Visszajelzés: Vagabond, TokyoESP, stb… | Kdanni blogja

 2. Visszajelzés: Badassség a köbön! | Kdanni blogja

 3. kdanni szerint:

  CH 339

  Mahora-sama mégse Mahora-sama! És így még jobban tetszik, az ilyen “land lordok” túl magas szinten állnak, egy “land lord” segédje sokkal érdekesebb.
  És így akkor kérdés mennyi ereje az igazi Mahora-samának.

  És Sangounak, úgy néz ki vissza tért az “esze”. (Konkrétan nem emlékszem, miért is viselkedett furán, vagy ez egyáltalán meg lett-e magyarázva. :)

  Chusinmaru úgy néz ki jól fogadta az igazságot.

  Most elég sokan összejöttek egy helyre, mi lesz most?

 4. kdanni szerint:

  CH 343
  Ezen kívül még két fejezet és tényleg vége. :(
  Kicsit csalódott vagyok, mert hirtelen ért a dolog, de az tény a történet szép kerek lett, és az utolsó fejezetek hosszabbak szoktak lenni az átlagosnál, akár még minden szál el lehet varrva.
  Mondjuk mikor a kilencfarkú róka várát rombolták le szintén hasonlóan hirtelen ért véget. Így legalább közelebb kerültem az animébe való belekezdéshez, amit már tervezek egy ideje.
  Sumiko karakterében maradt még rengeteg kihasználatlan potenciál, mint ahogy majdnem mindenkiben, de ő rá tényleg kíváncsi lettem volna.
  Remélem az utolsó két fejezet azért valami izgalmat is fog még tartogatni. :D

 5. kdanni szerint:

  CH 345 – Végső fejezet

  Mikor elkezdtem ezt az oldalt, nem gondoltam, hogy csak 10 fejezet van hátra. És ami miatt ennyire váratlan volt, mert maradt még megválaszolatlan kérdés bőven. Sőt én abban is reménykedtem a Kokuboro arc is újra meg lesz említve.

  Ráadásul kicsit csalódott vagyok amiatt is, hogy nem volt nagyon látványos és akció dús befejezés.
  Mégis az objektív véleményem szerint jó lett a befejezés is, és igazából ugyanazok miatt ami miatt csalódtam is.

  Végig ilyen rejtélyes volt a karakterek kezelése, nem tudtuk meg róluk teljesen semmit egyedül az érzelmeiket. De azt nagyon jól érzékeltette a mangaka néni. És nekem ez elég. Tulajdonképpen a racionális érvek amik mozgatják a karaktereket általánosan néha erőtette válik, de az érzelmek nem feltétlenül racionálisak, és sokkal inkább mértékadóbbak egyes karakterek motiváció mögött. Így habár minden homályos és titokzatos volt, sokkal inkább értettem mi mozgatja a karaktereket mint máshol.

  A történet lezárása, Karasumori urának elzárásával tényleg kerek lett. És az utolsó 3 oldal amit Yoshimori és Tokine kapott, (már az is pozitívum, hogy együtt kapták :)), is azt sugalta, hogy hétköznapi életet kezdenek és nem lesz több kalandjuk amit el kéne már mesélni. Mégis megmarad a hiány érzetem.

  Szumma szummmárum: A 9 pontot bőven meg tudom hagyni a sorozatnak, igen csak személyes lett a kapcsolatunk. Ha véletlenül lenne egy kis időm biztos újra olvasom, sőt az animét is megnézném már. A manga befejezése miatt előrébb került a sorban. :D

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s