2013 Nyári manga szezon

OK, nincsen ilyen, de remélem érthető mire gondolok.

Attack on Titans

Valaki belinkelte a legutóbbi Shingeki no Kyojin-es bejegyzésem a FaceBookra, és az elmúlt napokban ingen csak megugrott a látogatottságom. Csak nem hagyom veszni a dolgot. És amúgy is most jött ki a 48. fejezet.

mikasa_ch48 ervin_ch48

Mikasa még mindig önmagát tudja adni. XD Remélem a második már nem számít spoilernek, már mindenki érzi mennyire mindennapos ha fel akar falni pár titán. :D

Spoiler: Na most mi lesz Erwin Bertre és Reinerre hozta az összes titánt a környékről, valami nagy vérfürdő elkerülhetetlen, és a titánoknak nem nagyon van vére. Akit leginkább féltek az most Ymir, és nem csak azért féltem, mert esetleg megeszik, vagy még az előtt, hogy ez meg történne Mikasa levágja, hanem mert az egyik kedvenc karakterem, elég nekem nem tetsző irányba kezd el fejlődni. Az egyetlen amiben bízom, hogy Historia helyreteszi. :D
Ja tényleg, Eren meg már megint maga tehetetlen. -_-°

Binbougami ga!

Véget ért. :D És azt kell mondjam nem volt, olyan szörnyű befejezés. Ha itt Tsuwabuki legalább át öleli Ichikot, még úgy is meg lettem volna elégedve, hogy nem csattan csók a végén. (Lássuk be azért az elég nagy kérés lett volna.)

BinbougamiGa!_ch73(END)_07

Bár azért, jól el lettek rendezve a romantikus szálak, nem maradt nyitott kérdés, összejöttek-e ők ketten vagy sem, de azért mégis…

BinbougamiGa!_ch67_18-19

Ha valaki nem ismerne Ichikora, nem csak az új fizurája miatt, végül lett rosszabb is, hanem mert a kibírhatatlan személyisége is megváltozott az anime óta. Tulajdonképpen az anime ahol véget ér, az a forduló pont a karakterében, és pont nem fért bele ezt egyértelműsíteni.
Nem sokkal később, ő is JUMP hősöket megszégyenítve szónokol a barátságról erőfeszítésről és győzelemről. :D
És azért kellett is egy JUMP hős a sorozatba, mert elég shounen fightos lett a vége. XD

BinbougamiGa!_ch68_24 BinbougamiGa!_ch69_12

Persze egy pillanatig se vette komolyan magát. :D

Kicsit sajnálom, hogy vége lett hiányozni fog, de még az első 19 fejezetet nem olvastam, majd talán azt is pótolom.

Soul Eater

Ez is véget ért.

19 23 24 34

Az utolsó fejezetben minden benne volt, ami korábban a sorozatban. A jó és szörnyű dolgok egyaránt.
Jó volt amíg tartott, de szerintem meg leszek nélküle. :D

(BTW. Nekem az anime vége tetszett, hogy Maka annyira idegesítő volt, hogy azzal az őrületbe kergette az őrületet megtestesítő Khishint, mert tényleg annyira idegesítő volt.
Itt a mangában plislogtam egyet, és nem volt egyértelmű mi is történt a végén, de mintha valami olyan rémlene, hogy ha nagyon nem megy jól a magazinnak, ami a FMA után a másik legnépszerűbb sorozatát is elvesztette, újra lehet még indítani.)

Yamada kun to Nananin no Majo

Yamada-kun_to_7-nin_no_Majo_073_13

Még minden a régi. XD

Azaz még jobb. Amellett, hogy a poénok maradtak, a romantikus szálak is beindultak, és komolyodtak. Persze itt az alapsztoriból adóan, hogy Yamada öntudatlanul a legnagyobb férfiribanc lesz, és a boszorkányok varázsereje miatt, nem a legegyesebben halad.
De mint a legutóbbi bejegyzésben is említésre került, egy szimpla sikeres szerelmi történet elég unalmas. Kellenek az ilyen jelenetek, hogy a konklúzió hatásosabb legyen.

Nanatsu no Taizai

Nanatsu_no_Taizai41_11_RHN  Nanatsu_no_Taizai41_16_RHN

Geera és Jerico megérkezett!
Viszont itt sem lesz zavartalanul befejezett harci viadal. :D

Gintama

1376046060181

Visszaolvasva mostanában, elég sokszor előfordul némi redundancia a bejegyzéseimben. Most sincs semmi fogalmam mit írtam legutóbb a Gintamáról.
Valami megint készül, most érzek valami vihar előtti csendet. Volt egy troll, majdnem komoly arc. Most sok paródia, azaz inkább csak utalgatás, vagy lopás volt? (Ez volt a horror történet csattanója, hogy jön a szerzői jogvédő.)
Most úgy tippelem kéne pár altáji humort tartalmazó fejezetnek lennie. -_- Aztán már illene jönnie egy újabb komoly arcnak. Amit eléggé várok, most már tényleg történhet valami tényleg drasztikus dolog az egyik arc végén.

Félfüllel olyat is hallottam, hogy a filmnek sikere van Japánban. Akár milyen nagy finálé is az a film, lehet csinálnak még pár szezonnyi animet is, amilyen népszerű. :D

Beelzebub

Teljesen jó csavarok vannak a történetben, sikerül úgy manőverezni a klisék között, hogy a humor a legfontosabb, aztán valami érdekes story, az akció meg jön magával. Nekem kifejezetten tetszik ez a fajta akció, ahol néhány ütés váltás után eldől egy harc, de aztán jön egy újabb ellenfél, felállnak a már legyőzöttek, hátba szúrnak, akiben megbíztál, akiben meg nem az kiáll melletted, ez összességében sokkal izgalmasabb akciót eredményez, mint a több fejezeten át tartó feszült farkasszem nézés.

És ami a legjobb Tamurában, hogy apró poénok, és utalgatások nem vesznek el, tényleg lehetnek az alapja valaminek. :D

Beelzebub216_16_RHS Beelzebub216_18_RHS

Tegami Bachi

tegami_bachi_61_02

Végre találtam pár új fejezetet. És mintha az utolsót már valódi scan group fordította le volna.
Pont a legizgalmasabb rész közepén jártam mikor, vagy egy félévig, évig nem láttam új fejezetet.

Kíváncsi vagyok hova tovább, nem egy egyszerű konklúziója lehet majd végül a történetnek. Sőt az elég nyilván való, hogy elég nagy áldozatok kellenek, az emberiség életbe maradásához, és nagyon alternatíva eddig nem merült fel.

Kami Nomi

És megtörtént, amit akartam, azaz majdnem. Egy fejezet nem elég, hogy Tsukuyo és Shiori beszélgetésbe elegyedjen, de majd talán legközelebb!

TWGOK232_10_RHS

És közben a múltban is alakulnak a dolgok. És habár még mindig unalmas és vontatott a dolog, azért mégis csak KamiNomi. :D

TWGOK231_14_RHS

Kaori egy jó negatív szereplő. Jó érzés utálni. :D

Fairy Tail

Mashima továbbra is Mashima. Próbálja lazábbra venni a hangvételt, ami szerintem jól jön most. Csak kicsit túl hamar találkozott újra össze Minerva és Erza. De jó egy egy fejezetet elvoslani hetenként.

12

One Piece

15

A 2 hiper szuper látványos dupla oldalt megelőző oldal nekem sokkal jobban tetszett, ahogy minden erőlködés nélkül félre söpri Luffy és Chinjao a két legerősebb alakot a ringben. :D
Olvastam egy hipotézist, ami nagyon megtetszett, hogy miért van Chinjao annyira berágva Gapra és Luffyra. Egy nő miatt, mi más miatt. :D De az érdekes a dologban, hogy az szinte biztos Luffy nagyanyja kell, hogy legyen. Jó lenne valamit meg tudni Luffy női felmenőiről is megtudni valamit.

Nisekoi

Idegesítő Onodera húga, de amilyen reakciói vannak. XD

mini_dera are you jealous

Magi

Magi 192_18

Where is my politika over shounen fight mangám?

Az utolsó pár fejezet nem volt túl nagy élvezet számomra. A karakterekhez se adott sokat, a negatív oldalt se építette, az erő viszonyokról is csak elég felszínes dolgokat tudunk meg. Paimon és Hakuei fúziója is kevés a fanservicehez.

Reklámok
Kategória: Manga
Címke: , , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s