Shingeki no Kyojin – manga 45. fejezetéig

Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler

Hiába van egy bejegyzés, amit már egy hónapja írók túl sok minden van a SnK-val kapcsolatban bennem, amit ki kell adnom magamból, és nagyon sok helyen ezt nem lehet megtenni.

A figyelmeztetések valószínűleg csak még csábítóbbá teszik a bejegyzésbe beleolvasást, de nem véletlenül van a figyelmeztetés. Egy kis kompenzáció azoknak, akiknek tűrniük kell:

1367768993364 1368373988923
1367949594371

A legmoébb sorozat a szezonból! És mi lesz ha Levi is akcióba lép. XD
Ráadásul Mio énekli az ED-t, hát ez nem tesz pontot a dolog végére, a SnK moe show!

Aki kommentelni szeretne, de spoilereket nem szeretne: https://kdanni.wordpress.com/2013/04/21/shingeki-no-kyojin/

Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler

Bert, hogy izzadt ebben a részben, csak el ne füstöljön a feje. :P

És Connie is milyen menő volt, mikor gatyába rázta Armint, büszke lehet rá az anyukája.

Aki nem érti a poént, az most még vissza fordulhat.

everybody wanto to merry christa

Miért hagyták ki a nyalást, féltek, hogy Ymir leharapja Christoria fejét?

Ez tényleg az utolsó, és most már tényleg éles a dolog. Mikor mondták ki először Ymir nevét? Mert ha valaki erre rákeres elég előkelő helyen bukkannak fel érdekes dolgok. (És ez az a fejezet előtt vagy után volt, amiben a beszélő titán volt, aki összetévesztette őt azzal a szeplős felderítővel.)
Legjobban az érdekel a közeljövőben Ymir mit fog mondani Erennek, vagy Bertnek és Reinernek.

Az, hogy a falak miért vannak titánokból nem is érdekel. Historia csak mennyen Ymir után.
Szerintem a falakat nem is az emberiség húzta fel, hanem már ott voltak valami céllal. Azért ez az emberiség elég lúzer jelenleg is, nem hiszem el, hogy a múltban csak úgy befalaztak 237370 titánt, ráadásul ez a számítás mindenhol óriás titánokkal számol, amiből biztos nem találnak ennyit.
Mennyi jó sztori van még a falon belül is, és most nem az ironikus, hanem hagyományos értelemben. Még a királyról meg hasonló nagykutyákról se tudunk semmit. Meg a templom, ami a falakhoz imádkozik.

1366987793696

Reméljük az anime nem fog ennyire cenzúrázni, most is volt pár jelenet, ami elvesztette a hatását, vagy teljesen más jelentést kapott.

Semmi bajom nincs a beépített titánokkal. Visszaolvasva annyira egyértelmű, hogy valami nem stimmel velük. :) És jól lett érzékeltetve, hogy nekik ez a küldetésük, és nem aljas hátba bökő szemétládák, hanem parancsot teljesítő katonák, akik tényleg nem tudják csak úgy érzelem nélkül elárulni a ellenfelet, ahova beépültek.
Annie szerintem tényleg könnyezett, miután a mészárlást végezte, és a városban is próbálta elkerülni az ártatlanokat.
Reiner meg a legnagyobb bro. (Itt se ironikus voltam, Bert nagyobb bro.)

1367525281266

Kíváncsi vagyok lesz ennek jelentősége, én kinézem Leviből, hogy félre tudni tenni az apróságot, hogy Annie brutálisan meggyilkolta az osztagát. És észre veszi, hogy az ellenfél is csak is katonákból áll.
Na ekkor én is megszeretném annyira Levit, mit a fujoshi banda.

Apropó a titánok mint ellenfél, mit is akarnak? Vagy akarnak-e egyáltalán valami konkrétumot. Egységesek-e vagy vannak ott is külön csoportok.Mennyi lehetőség van még a dologban! És reménykedem benne, hogy lesz is kezdve velük valami. Csak, hát így nem lesz vége egy hamar.

Hogy ki a jó, és ki a rossz remélem nem is lesz meg válaszolva, hanem lesz minden oldal árnyalva annyira, hogy végül kiderüljön teljesen fölösleges volt az öldöklés.

Jelenleg az is kérdés hogyan kezdődhetett az egész háborúsdi, és ki ütött először. Egyáltalán vannak-e original echte titán titánok. Ha vannak, akkor ezek az Ymirrel és a majom pofa titánnal lehetnek kapcsolatba. Nagyon valószínűleg vannak biológiai fegyverként kifejlesztett titánok, ők lehetnek Berték.
De ez még megint fel van dobva azzal, hogy Eren apukája, és az injekciós tűje, hol kapcsolódik a dologba.

Van itt rendesen fanolni való alapanyag. (És a fő szereplőket meg se említem. :P)

És így összefoglalóként a végére:

 • Eren titán
 • Marco meg fog halni
 • Bert az óriás titán
 • Reiner a páncélos titán
 • Petra kegyetlen halált hal Annie keze által, aki titán
 • A falak titánokból vannak
 • Mike kegyetlen halált hal, egy majom pofa titánnak hála
 • Ymir egy titán

1366710394161

 • Reiner kezére öntötték fertőtlenítőként, de semmi szükség nem lett volna rá, mert a titánok azonnal képesek regenerálódni!
Reklámok
Kategória: Manga
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Shingeki no Kyojin – manga 45. fejezetéig bejegyzéshez

 1. Xanxus szerint:

  Nekem ez nagyon hasznos volt. Mivel olvasom a mangát, de fordítják párhuzamba, mert nulla angoltudással nehéz az élet. De ja, ezek érdekes dolgok. És ott vannak, nem csak odaképzeljük őket. Mondjuk a befalazott titánok ütöttek. Az teljesen új volt. Ymir nyalása meg. :’D Bro, népszerűsíts minket.
  Rivaille, meg a könnyező Mária szobor, kehm, Annie. Azóta se tudtuk kilogikázni mi van vele. Vannak rációk, a beépült bajtársaira, rá, a főmuftikra, Eren apára, és nyílik a kör. Én valószínűnek tartom, hogy Rivaille “elfogja nézni”, ezt a dolgot. Mert, mért ne? Akkor is látszott rajta, amikor ránézett, meg az Ő előéletével, na pont Ő itélkezzen?

  A templomos rész nekem egyelőre homály. Megyek, és meg is kérdem mi is van Nick vagy ki, gyerekkel.

  • kdanni szerint:

   A templom valami szekta, ami a falakat magasztalja, legalábbis ez látszik a nyilvánosság felé. Viszont eközben a háttérből irányítanak mindent, vagy legalább is sok mindent, és úgy tűnik kb. ugyan ennyi dolgot eltitkolnak az emberek elől, sőt a magasabb rendű felderítők elől is. Na de ők szeretnék ezeket a titkokat megtudni, ezért nyakon csípték Nicket. :) Csak Nick még így se nagyon akar beszélni, ezért hurcolják mindenhová egyszer hátha megered a nyelve, és azért pár dolgot már elárult, egyszer csak megtörik. :D

 2. Morgukai szerint:

  Srác… tanulj meg helyesen írni. Fájt, ahogyan a soraidat olvastam. A fogalmazásodon is jócskán van mit alakítani. Ha már egyszer blogot írsz, akkor legalább légy egy kicsit igényesebb.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s