Semmi ötletem sincs címnek #10

hayata-kun_x_hina-chan OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1354281430074 gintama_427_13 Shitauke_Tantei_Konori_Kasuhiro_Series4

Kami nomi

1354282440633 1354281430074

Mi ez a Tenri és Diana hypolás? :)
Elsie végre csinált valamit! Kicsit esetlen volt, de így volt önmaga.
A nagypapi helyzete elég gáz, elég drasztikusan más irányba halad a manga mint eredetileg, sőt én már félek, hogy nagyon bele lesz kavarva az idő menetébe. Tenrivel, lehet egész más dolgok fognak most történni. Még a végén valami time paradog is lesz itt.

Hayate no Gotoku!

Az első anime sorozatot végig néztem. Azota csak apróbb spoilereket, és néhány véletlen szerű fejezet olvastam, de mostanában elolvasgattam a fejezeteket, és akkor már fel vettem a listámra. Úgy nézem egy arc van, amit biztos pótolnom kell, az A-tan arcot. De azon kívül eddig olyan sok dolog nincs, ami zavar.
Viszont a Hayate mintha azt pótolná, amit mostanában a Kami nomiból hiányolok. Sőt még többet is ad:

hayata_389_11

Hina chan!

Gintama

gintama_427_13gintama_427_15

Egy újabb komoly arc! Még ha főleg szardobálás is megy benne. :P Bár ami a legnagyobb poén, hogy olvastam a tartalom jegyzékben lévő Sorachi komment fordítását. Abban arról írt, a maga utánozhatatlan módján, hogy nem rég hasmenése volt. Gondolom innen jött az ötlet a szarhoz.

Amúgy a történet mélyén elég durva dolgokat lehet interpretálni. Kegyetlen mészárlások, nemi erőszak, megélhetési prostitúció stb. Mindez úgy beburkolva, hogy a SJ-ba is beleférjen.

Kumeta one shotja és új sorozata

Shitauke_Tantei_Konori_Kasuhiro_Series4

Még a fordításhoz, és konkrétumokhoz nem volt szerencsém, csak ide rakom, hogy el ne feledkezzek róluk. Mindkettő a Shounen Magazinban jelenik meg.

Ez a one-shot valami nyomozós, valószínűleg a legutolsó SZS OVA-hoz lehet hasonló. :D
Kíváncsi vagyok a következő sorozatára, főleg a műfajára, illetve a hangvételére.

Detective Conan

Ushio_to_Tora_-_Zengohen7

LOL Gentának már Windows 8-a van. Pedig a sorozat elején még floppy lemezekkel rohangáltak. (És talán nem is 3,5 hüvelykessel.)

Mivel még nem volt Detective Conen-es címkék gondolom még nem említettem a blogomon a sorozatot. :D

Ha valakit érdekelne: a 400. fejezet körül van on-holdon. Mikor abba hagytam, ez még több volt mint a fele, de mostanra már többet kell próbálnom mint eddig elolvastam.

Az animét inkább nem erőltettem, a mangából is van még több 100 fejezetem, és amilyen sebességel animét nézek. Egy 26 részes sorozatot is tudok nézni több mint 2 évig. (Excelsaga)

To Love-ru

Van az amikor azt hiszed, valamit nem lehet fokozni. Pedig lehet. Az ember azt hiszi a véletlenül orra bukás utáni erotikus helyzetek elcsépelt dolgok, erre a To Love-ru képes újat mutatni:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az ütközés utáni olló pozíció!

Egy kis ráadás:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

És ennek a gyöngy szemnek vagyok kénytelen 3 pontot adni, mert nem tud folyamatosan ilyen magas szintet hozni, hanem valami hülye történet akarnak a mellek és bugyik mögé vinni. ;_;

Reklámok
Kategória: Manga
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

6 hozzászólás a(z) Semmi ötletem sincs címnek #10 bejegyzéshez

 1. SaiyaGin szerint:

  Hja, Gentából nem nézné ki az ember, hogy fontosnak tartja a legújabb informatikai vívmányok beszerzését. :D

 2. Titkos szerint:

  “És ennek a gyöngy szemnek vagyok kénytelen 3 pontot adni, mert nem tud folyamatosan ilyen magas szintet hozni, hanem valami hülye történet akarnak a mellek és bugyik mögé vinni. ;_;”

  Na igen, az egyik, ami rendesen elcseszte a Darkness-t, az a görcsös erőlködés, hogy megpróbáljanak valami történetféleséget vinni a mangába, de még ketten együtt (Yabuki + Hasemi) sem képesek rá. A másik dolog, hogy lehet én csömörlöttem már meg ettől, de valahogy az ecchit is olyan erőltetettnek érzem, nem nagyon tud már mit belevinni. A “Rito kutya lesz” pl. még jó húzás volt az első sorozatban, aztán később még csavart rajta egyet a “Rito Peke lesz” ötlettel, viszont a Darknessben már nagyon erőlteti, múltkor ez a “Rito Mikan bugyija lesz”, most meg ez a “Rito egér lesz” már nagyon a “beating the dead horse” kategória nálam. Látszik, hogy a sztorit nem tudják kellően pörgetni/kidolgozni, ecchiből meg lassan már mindent lefedtek, ezért kínjukban egyre inkább a softcore pornó/beteg fétisek irányba próbálnak menni, de lassan már ott is mindent lefednek. XD Btw, a múltkori Harunás fejezet nem volt rossz, de már az első színes képpel emlékeztetett rá Yabuki, hogy mi fejlődött még vissza a korábbi sorozathoz képest: a rajzolás. Istenem, szegény Harunának az a kitágult orrlyukas lófej, ráadásul mindez egy színes képen… Kár volt a festékért. Szóval oké, hogy az egész karakterdizájnon/rajzoláson érezhető egy visszalépés szvsz, de Harunára mintha a feleséges sztori óta még mindig pikkelne Yabuki, a Darkness-es artbookban is őt rajzolta a legidomtalanabb/deformáltabb testtel, már azon a kevés képen, amin egyáltalán feltűnt.

  Ha pontoznom kellene most a mangát, én is olyan 3/10-et adnék rá, esetleg 4/10-et, NAGYON ERŐS jóindulattal, de lehet csak a régi fanboyságomra való tekintettel. Tipikusan az “amit felépítettem az első sorozatban, azt lerombolom a másodikban” sztori esete és míg a sima TLR-ből mindent megszereztem eredetiben (manga, valamint animés és mangás artbookok, meg nem mellesleg 10/10-et adtam rá), addig a Darkness-t lassan olyan szinten kerülöm, hogy meg kell erőltetnem magamat azért is, hogy az új fejezeteket el bírjam olvasni és erősen gondolkodom azon, hogy az animét egyáltalán elkezdjem-e a Blu-ray részek megjelenése után. (Pedig szegény Xebec-ék próbálkoznak emészthetővé tenni Yabukiék lolishowját, viszonylag úgy rakták össze a részeket, hogy azért minden karakterre jusson elég idő, valamint talán az összes eddigi TLR sorozat legjobb openingjét is összehozták nekünk, de sajnos ha az alapanyag gáz, csodát ők sem tudnak tenni.)

  Amúgy bocs, majd igyekszem leszokni róla, hogy minden TLR fejezet után félkilométeres fikázást postoljak akár ide, akár Aoira, de tényleg csak egyszer látnám már, hogy valamit visszahoznak abból a feelingből, ami az első sorozatban végig jelen volt… Mert most tényleg az a helyzet, hogy van nekünk egy “alibi” háttérsztorink, ami rohadtul nem halad sehová, meg a szokásos ecchi jelenetek, amik még úgy is egyre ötlettelenebbek, hogy Yabuki lassan már hentait rajzol. XD (Bár azt tenné! Ebben a Yui-Haruna ollóban is van ám fantázia, de akkor már mennyivel jobb lenne mondjuk Rito nélkül, a francnak kell őt is minden jelenet közepébe bedobni. Találjon ki valami komolyabb szexuális yuri-szálat, olyan még tényleg nem volt úgysem a mangában. XD Ha valamit szétcsesz az ember, csinálja profin! XD)

  • kdanni szerint:

   “És ennek a gyöngy szemnek vagyok kénytelen 3 pontot adni, mert nem tud folyamatosan ilyen magas szintet hozni, hanem valami hülye történet akarnak a mellek és bugyik mögé vinni. ;_;”

   Itt ironizálni próbáltam, a megjegyzésedből nem tudom csak folytatod, vagy nálad fel se merül, hogy nem komolyan beszélek a To-Love-ruról. :P
   Valahol mikor Rito Mikan bugyija volt, vagy már előbb is, valami nagyon rossz irányba sodródott, főleg, hogy az egy dupla fejezet volt! És már a lolik nélküli humoros fanservice részek se különösebben fognak meg.

   Fogalmam nincs melyik fejezetet skippeltem, melyiknek csak spoilerit néztem meg, melyikhez volt türelmem a fordítást is elolvasni. Ezért nem tudok annyira beszélgetésbe elegyedni, akármennyire is szeretnék.

   Viszont ha szeretnéd nyitok egy új oldalt, a blogomon, ahol kiélheted a To Love-ruval kapcsolatos frusztrációdat, vagy itt van ez az oldal: https://kdanni.wordpress.com/manga-fejezet-blog/.
   Ha történik valami, amit sehol nem tudsz kibeszélni ide írhatod. :D

 3. Titkos szerint:

  Bevallom, itt tényleg nem vettem most a lapot, hogy irónia akart lenni, bocs. XD Amúgy én speciel eddig minden fejezetet elolvastam még a Darknessből is (oké, most pont le vagyok maradva az egeressel, meg ezzel a rövidebb tanárnénis extrával, bár gondolom erre a kettőre mondtad, hogy duplafejezet), csak egyrészt én úgy vagyok vele, mint ahogy te is írod, hogy már a nem lolis fanservice sem tud meghatni benne (amiben pedig az alapsorozat még nagy király volt), mivel unalmas, önismétlő, stb. Másrészt meg én komolyan írtam, hogy szerintem az egyik nagy hibája a Darknessnek tényleg az, hogy nagyon próbáltak sztorit vinni bele. Ugyanígy indult az eleje is az alapsorozatnak anno, Lala megszökött otthonról, üldözik különböző űrlények, erőszakkal akarják feleségül venni, stb-stb., de aztán mintha a készítők is rájöttek volna, hogy ezt nem lehet így fenntartani örökké, mert rohadt elcsépelt lesz, ezért inkább dobták az egészet a francba és ha voltak is kisebb sztorik (pl. Celine beteg lesz és másik bolygóra mennek a gyógyszerért), az is csak arra szolgált, hogy jobban bemutassa a karaktereket, vagy még több romantikus/ecchi részt bele tudjanak pakolni. Erre jön a Darkness és gonosz mastermind, Yami-stílusú “Terminátor” (csak ha Yami T100-as, Mea T1000-res…), Hárem Terv, hagyjanak már… Arakawának kéne lenniük, ha ezt komolyan és normálisan ki akarnák vitelezni, ezek meg már korábban sem tudtak még ketten sem sztorit írni, erre most itt erőlködnek… Azt kéne itt is, mint az alapsorozat elején, hogy igen gyorsan jegelni ezt a sztoriszálat, aztán vissza az “epizodikus ecchi” feelinghez, bár szerintem ezt a sorozatot már az sem mentené meg, de legalább nem süllyedne egyre lejjebb talán.

  “Viszont ha szeretnéd nyitok egy új oldalt, a blogomon, ahol kiélheted a To Love-ruval kapcsolatos frusztrációdat, vagy itt van ez az oldal: https://kdanni.wordpress.com/manga-fejezet-blog/.
  Ha történik valami, amit sehol nem tudsz kibeszélni ide írhatod. :D”

  Wow köszi! :D Btw, hogy ne csak TLR, meg fanyalgás legyen: D.Gray-vel nem tudom, te most hogy állsz, de ha valamiről, arról lehet írok majd a fenti linkre, mivel Aoin kb. csak ketten olvassuk és sajnos sanszos, hogy ha itt beszéljük meg az adott fejezeteket, még mindig többen reagálnak rá. ^^” Most már megvárom, hogy kijöjjön a február eleji chapter, de az utóbbi 2-3 fejezet meglehetőségen jó volt szerintem és nem csak azért, mert Hoshino végre újra szünet nélkül szállítja a havi fejezeteket, hanem mert most mintha újra felpörgött volna a sztori, újabb háttérinfók derültek ki, szerepeltek olyan karakterek, akiket már régóta hiányoltam és Kandával kapcsolatban is volt egy fordulat, amin néztem egyet. :D

  • kdanni szerint:

   “Hárem Terv, hagyjanak már… Arakawának kéne lenniük, ha ezt komolyan és normálisan ki akarnák vitelezni, ezek meg már korábban sem tudtak még ketten sem sztorit írni, erre most itt erőlködnek… ”

   Pedig most mintha spoilereken Kyouko chan melleit láttam volna Rito arcában, aztán meg anyaszült meztelen volt, csak egy csap takarta el a csúnyáját, (bár a kitakart rész egy panellel korábban ott tükröződött, nem nehéz össze ollózni a képet.)
   Szóval még mindig befele hoznak lányokat a hárembe. :facepalm:

   Amúgy most látom, hogy már dropped listámon van TLD. Annyira semmit nem jelen, hogy meg se maradt bennem, mikor raktam át oda.

   DGM fejezet végül nem volt ebben a hónapban.
   Szépen haladna történet, a megszokott hangulattal, ha még mindig heti sorozat lenne. De így annyira szaggatott, hogy túl sok minden nem jut eszembe vele kapcsolatban.

 4. Titkos szerint:

  “Szóval még mindig befele hoznak lányokat a hárembe. :facepalm:”

  Na igen, igazából nem az zavarna, hogy más lányokkal is van Ritónak fanservice jelenete, az a régiben is volt bőven, viszont ott ennyiben kb. ki is merült a szereplésük a legtöbb esetben és volt idő a szerelmi háromszögre koncentrálni Harunával és Lalával. Ezek meg most komolyan gondolják, hogy minden csajnál olyan szinten belemennek a lelki dolgoktól kezdve a motivációig, mint náluk a normál sorozatban és így akarnak kihozni valami fullkomoly 20+ fős háremet, vagy a fene tudja, hogy mit… (Értsd: a régiben is volt olyan, hogy pl. rázuhant Yuira, de nem nyomott le a csaj ilyen: “Ha hűséges leszel hozzám, lefekszem veled!” dumát, ahogy Run sem kezdett el sírni, hogy “Sosem fogom “legyőzni” Lalát” és hasonló. Estig lehetne sorolni, de kb. lassan minden szereplőnél ellőnek egy ilyet és sokkal jobban tetszett, amikor még poénra volt véve a dolognak ez a része. Meg tudom, hogy amúgy a realitásnak egy ilyen mangában nincs sok szerepe, de azért megjegyzem, hogy jóval hihetőbb is volt, hogy mondjuk bejön 2-3 csajnak, a többiek pedig mondjuk csak trollkodnak vagy max rokonszenveznek vele, mint ami most folyik, hogy lassan az összes női szereplőnek ő lesz az álomférfija és öngyilkosok lesznek, ha nem vele élhetik le az életüket… -____- Pluszt ezt még megspékelik olyan “bölcseletekkel” Momótól, mint: “The Harem Plan is the only way to make everyone happy”, meg Harunát állítják be lassan negatív karakternek, csak azért, mert eddig ő az egyetlen, aki nem biztos benne, hogy Háremben is bírna létezni Ritóval. Közben kb. ő maradt az egyetlen normális ebben a diliházban, bár szvsz nem húzza majd sokáig ő sem…)

  “DGM fejezet végül nem volt ebben a hónapban. Szépen haladna történet, a megszokott hangulattal, ha még mindig heti sorozat lenne. De így annyira szaggatott, hogy túl sok minden nem jut eszembe vele kapcsolatban.”

  Francba. :( Pedig reménykedtem, hogy csak késik a fordítás, vagy ilyesmi… (Rawot nem szoktam keresni, kb. ha a hónap közepe körül sincs kinn az angol fejezet, onnantól kezdem sejteni, hogy ebben a hónapban nem lesz.) Amúgy mondanám, hogy “megint a legizgalmasabb résznél dobnak be egy hónapnyi szünetet”, de igazából az sem biztos, hogy pont innen folytatja Hoshino, lehet, hogy mondjuk átváltunk Laviékra, vagy valahová máshová. Ezt (vagyis, hogy direkt mindig egy cliffhangernél váltunk át más szereplőkre) már akkor is csinálta, amikor még heti manga volt a D.Gray, viszont ott még tényleg jól működött a dolog és az ember kellemes kíváncsisággal várta, hogy vajon mi lesz hőseinkkel, viszont így, hogy havi egy fejezet jön ki, max 20-30 oldalszámmal és utána sokszor több hónapnyi szünet várható, frankón kezd a dolog idegesítővé válni. Meg ez a “Searching for Allen Walker” arc is kezd már nagyon elnyújtott lenni, szólhatna már más szereplőkről is a manga, vagy ha már Allenéket kell nézni, lehetne a dolog változatosabb annál, mint “jön a Rend -> menekülni kell, jön Apocryphos -> menekülni kell, jönnek a Grófék -> menekülni kell, valamint random pár oldal flashback Neáról”, mert kb. az utóbbi egy évben szerintem ezeket az eseményeket váltogatta, ha nem régebb óta. Illetve Allennél is eldönthetné már, hogy most mit kezd vele, mert mióta kiderült, hogy benne van a 14-es, azóta veszi elő úgy ötfejezetenként azt a “fordulatot”, hogy “fú, mindjárt felébred benne!”, de persze nem történik végül semmi. Harcolni meg elvileg azért nem akar/tud, mert akkor is fennáll a veszélye annak, hogy felébred benne, illetve mindig van valami hülye indok rá, pl. most Johhny elektromos karperecei. Apropó harcok: azokat is mindig elvágják mostanában. Apocryphos és Jasdevi épp elkezdtek harcolni, erre máris ugrunk a sztoriban. Allen és a Gróf épp elkezdenének harcolni, de a karperec lebénítja Allent, ezért kénytelen menekülni. Én szeretem ebben a mangában, hogy a jók legtöbbször baromi nagy hátrányban vannak, mert ettől izgalmas, illetve az is tetszik, hogy nincsenek asspull technikák, amiket random előhúzva hirtelen a jófiúk egy perc alatt megfordítják a harc kimenetelét, viszont ez így most már kezd baromi unalmas lenni, hogy a sztori sem pörög eléggé, a harcokat pedig állandóan lespórolják, vagy “offscreen” intézik el. (Én már azon néztem, amikor a “Noah Gyűlés” után, amikor a világ különböző pontjain támadták Krory-t, Lavit, Mirandát, Lenalee-t stb., a Gróf hirtelen visszahívta az összes Noah-t és a karakterek egy részéről azóta sem tudunk semmit, Lavinál meg az volt, hogy mire legközelebb láttuk, már fogoly volt Gróféknál és az a pszichonoah még a parazitáival is telenyomta a testét, de hogy ez hogyan és mikor történt, az az olvasó fantáziájára van bízva. És nem egy ilyen “félbevágott” harc volt azóta, sőt, pár kivételtől eltekintve kb. csak ez megy egy ideje.) Persze mindezek ellenére még mindig tetszik a manga, nem arról van szó, hogy megutáltam, vagy ilyesmi, csak szerintem most ezek a negatívumai, amikkel tényleg kezdhetne valamit lassan Hoshino. (Lavit is beígérte, hogy “hamarosan visszatérünk rá, csak most le akarom zárni Allen szálát”, de az a vicc, hogy annál sem látom nagyon, hogy lezáródna, csak húzza, mint a rétest. Speciel, ahol épp most tart a manga, a legjobb pillanat lenne, hogy ezt az egész Gróf – Allen – Nea – Mana szálat végre TELJESEN megmagyarázzák, aztán ha a háttérinfók kiderültek, fight, vagy menekülés, vagy váltsunk át egyéb szereplőkre, vagy ébredjen fel a 14-es, csak valami történjen már, mert lassan panziót nyithatnak Kandáékkal abban a városban, ahol már nem tudom hány fejezet óta tökölnek. ^^”)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s