KÁosz!!!

Véletlenül lenyomva maradt a shift az á betűnél is, de így még kaotikusabb csak dob a címen, (ilyen rövid címbe nem fér sok minden.)

És hogy mire utal a káosz, hát Oh!Great mangáira!

Mikor megtudtam, hogy kap maga mellé egy írót, örültem is meg nem is. Tény, hogy OG történetei elég kaotikusak, és érezhetői is rajtuk, hogy abból van káosz, hogy OG éppen mit látott meg, és szerzett belőle inspirációt.  Egy író ezen csak segíteni tud, de nekem ez tetszett, nekem sincs mindig ugyan ahhoz kedvem, szóval jót szórakoztam a történetek csapongásain, és amikor valami fény lett az alagút végén szinte katarzist éltem át.

De az új mangája a Biorg Trinity egyetlen fejezete alapján azt mondom, megkapta az egyetlen írót, aki még nála is kaotikusabb dolgokra lehet képes.
Az alapszituáció egy átlag lúzer főhős beleszeret egy osztálytársába. Egy egyszerű kis szerelmi történet…

biorg_trinity_01_04-05_lq

A rajzstílus a Bakumanra hajaz, de mivel a Shueisha magazinjában jelenik meg, ezt a szerkesztőség talán még támogatja is egy kis extra profitot remélve.

Másod sorban sci-fi, bár OG a történelmi-harcművészet mangájába is rakott sci-fi elemeket, valószínűleg nem is lenne hajlandó olyan mangát rajzolni, amiben nem lenne néhány karakter mechanikus testrészekkel. :D

Az alapszituáció elég olvasmányosan kerül a mangában is bemutatásra, az író mégis csak regényeket írt inkább.

biorg_trinity_01_06-07_lq

A főhősnek, nem sikerült maradandót alkotni, de látok benne potenciált, még ha nem is arra, hogy jó főhős legyen, de humor forrásnak biztosan.

biorg_trinity_01_01_lq biorg_trinity_01_03_lq

Ennyi a biztos pont, hogy ezután mi történik, na azt nehéz értelmezni, van valami betegség, ami inkább arra szolgál, hogy a szereplők kapjanak egy kis természetfeletti erőt. Kérdés, hogy ezzel mi lesz kezdve, lesz-e belőle valami harci vonal is, vagy csak színesíti majd a történetet? Az első fejezetbe volt egy kis harc, de OG-nél ez a fanservice helye is. Mert igen itt is meg van az Oh!Great fizika és anatómia!

biorg_trinity_11_lq  biorg_trinity_37_lq

Az író Otaro Maijo is nagyon OG alá dolgozik. És a következőkben mi lesz itt még, a magazin seinen, és ami a shounen magaazinokban megjelenik mostanában, (lásd egy nem sokkal későbbi bejegyzésben), el se merem képzelni ezt elolvasva:

1356710763048

Az igazat megvalva ez hiányzott mostanában, a Code:Breaker közel nem ilyen kaotikus. És OG stílusát semmi nem pótolja. Tehát ahogyan az Air Gear ez is tele van azonnal észrevehető hibákkal, de nekem szükségem van erre, és tökélesen elégíti ki ezeket, így első ránézésre.
Animéknél, már adtam pár sorozatnak első rész után 10 pontot, és azokban nem is kellett csalódnom, még ha nem is maradt meg a 10 pont, biztosan bejött elejétől a végéig. Most a mangáknál is megkockáztattam ez hátha szerencsét hoz majd.
Ezért most 10 pontra van pontozva nálam egy fejezet alapján, és remélem úgy is marad egy jó ideig. =D

Persze csak az, hogy szerencsét hozzon az első fejezetre adott 10 pont nem lett volna elég, kellett egy impact, ami megadta a lökést. És ez volt a főhősnő belépője, az utolsó oldalon. Már most imádom, csak az a baj, hogy kinézetre unalmas, és “sameface”.

biorg_trinity_last_lq

Ha így bele lendültem írok, a többi OG mangárol is amikor azok véget értek, nem nagyon tudtam mit írni.

Jó a Tenjou Tengeről sokkal többet nem tudok írni, mint akkor, hogy a nagy részére nem emlékszem, és az összképben elég nagy lyukak tátonganak, ami nem könnyíti meg az amúgy is kaotikus több szálon, időben, dimenzióban és kitudja miben játszódó történet megértését. De a lényeg Takayanagi Masataka mindig is az egyik kedvenc karakterem marad.

ten-ten_cov20

;_;

(Szenvedtek egy páran súlyosabb testi, lelki, és mentális sérüléseket is mint ő, de nem lehet nem őt sajnálni a legjobban.)

Air Gear

Hasonló véget ért mint a Negima!, a licenc feltételek megváltozása előtt kapott egy hirtelen befejezést. De itt ezerszer jobb volt. OG nem húzta időt, és így vissza gondolva kielégítőbb volt, hogy az utolsó harc előtt hirtelen több szintet is léptek a főszereplők.

Viszont a befejezés, az epilógus előtti final boss fight, 10 pontos volt. (Persze ha valaki túl tudja tenni magát az OG fizikán.) És legjobban természetesen nem a harc, hanem a csavar az egész dolog mögött, hogy a főhősünk nem használta fel a végső fegyverét, hanem egy mezi AirTrac-kel görkorizott le a űrből a tengerszintig a hatalmas űr lift tornyán. :P
Mintha a Bleachben egy karakter bankaia soha nem derülne ki. És mind ez a főhőssel, ok volt szimuláció hogyan is nézne ki, de az lényegtelen.
Ráadásul az egész azért volt, mert Ikki lepasszolta a regaliát Ringonak, és ezzel a hősnő se volt a szokásos “haszontalan” nézelődő.

Az epilógussal se volt bajom, nem árult el sok konkrétumot, csak azt mutatta, hogy az élet visszatért, vagy végre a normális kerékvágásba került.

Mikor utolértem a heti megjelenést, a legkaotikusabb pillanat volt, az egész mangában. Akkor dobta el Takeuchi Sora a kerekes székét, mint Aizen Souske a szemüvegét, és emelkedett fel, hogy megszervezze hadseregét. (Egy helikopterrel emelkedett fel.)

Az ő árulása nálam nagyobb sokk volt, ő tényleg bro viszonyba került Ikkivel. És hiába tért vissza Aizen a halálból, és volt tökéletes a látása mindvégig! Sora talpra állása sokkolóbb volt.
És miért erőltetem a párhuzamot annyira? Mert, tovább is volt közöttük ez a párhuzam. Mind kettejük hadseregét ledarálták, de ez nem nagyon hatotta meg őket. És a végső harcban is nagyjából hasonló szinteket lépkedtek, mint ahogy az ellenük küzdő főhősök is.

És miután Aizen pillangóvá változott, Sora vette át a kedvenc negatív karakterem címét.

ag_vol_35

Kíváncsi vagyok OG milyen karaktereket hoz össze Otaro Maijoval együtt. Eddig biztató.

Remélem a Biorg Trinity tényleg betudja tölteni azt az űrt, ami mostabán volt a mangák között, amiket követek.

Reklámok
Kategória: Manga
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) KÁosz!!! bejegyzéshez

 1. Titkos szerint:

  Hátööhmm izéééé… :D És én még azt hittem, hogy a Shaft animéi durvák szürrealitásban, de ez… XD Bevallom, kizárólag a fanservice-faktor miatt néztem meg a Biorg Trinity első fejezetét (na igen, Oh!Great hentai-rajzoló múltja azért meglátszik a női karaktereken… :P XD), de ez már tényleg túl kaotikus, ehhez képest az FLCL egy normális történet. XD

  Az Air Gear-hez nem tudok hozzászólni, max annyit, hogy ahhoz képest, hogy hogyan indult, rendesen belekevert mindent, kis túlzással kb. olyan lett, mintha egy másik mangát olvasnál a végén, mint az elején. ^^” Mondjuk nem követtem rendszeresen, de akik minden egyes fejezetet elolvastak, azok is mondták sokszor, hogy “oké, totál nem értem, hogy mi történik épp”, meg amikor behozta Barack Obamát, mint állandó karaktert, akkor már azért erősen néztem a fazonon. ^^” Meg azért mindkét női “főszereplővel” eléggé elbánt, Simca úgy indult, mint ilyen csábító, cool, air gear-mester csaj és csinált belőle egy kiszolgáltatott tolószékest, aki utána max háttérsegítőként ér valamit Ikkiéknek, Ringo meg indult mint “meganekko girlfriendjelölt a szomszédból”, aztán micsoda rivális lett már belőle. (Bár legalább ezt a végére úgy-ahogy elrendezték, Simcával nem tudom, mi lett, bár nála az sem rémlik már, hogy most tényleg szerelmes volt Ikkibe, vagy csak trollkodta és felhasználta az elején a céljai érdekében, de aztán megkedvelte?)

  • kdanni szerint:

   Valamikor féltávon mikor Ikki elgondolkozott kit is szeret Ringot, vagy Simcat egy harmadik lány arca villant be neki. (Dramatikus dupla oldal a lány arcával.)
   Aztán végül a románc inkább közte és Ringo között dőlt el.
   Volt a AG-ben a “tuneing”, ami az AT finomhangolása volt, amit dögös csajok testhez simuló már-már láthatatlan ruhában végezték, az alanyhoz dörgölve magukat.
   Na ez a szex nem túl rejtett metaforája volt. És végül nagy dramatizálás után, teljesen meglepő, és igazából tényleg jó húzásként, legvégül Ikki hangolta be Ringot. Vagy fordítva, vagy mindkettő, ez már kicsit homályos. Szóval teljesen egyértelműen le lett zárva, ami nem csak tucat shounennél nagy szó, de még romantikus cuccoknál is.

 2. Titkos szerint:

  “Valamikor féltávon mikor Ikki elgondolkozott kit is szeret Ringot, vagy Simcat egy harmadik lány arca villant be neki. (Dramatikus dupla oldal a lány arcával.)”

  Ja, rémlik hogy volt valami harmadik “jelölt” is, sőt, talán egy negyedik is (vagy lehet azt már csak a fanboyok magyarázták bele), de én kb. csak Ringót és Simcát ismertem meg úgy ahogy, szóval az utánuk jövőkről már végképp nincs véleményem. ^^”

  “Aztán végül a románc inkább közte és Ringo között dőlt el.”

  Aminek egyébként nagyon örültem, mert végig neki szurkoltam, csak ahogy “durvult” a sztori, úgy láttam egyre kevesebb esélyt arra, hogy bármi komoly is lesz köztük, meg nem is követtem rendszeresen a mangát, de amikor hallottam hírét, hogy befejeződött, egyből azt ellenőriztem, hogy kivel jött össze Ikki és virult a fejem. :D XD

  “Na ez a szex nem túl rejtett metaforája volt. És végül nagy dramatizálás után, teljesen meglepő, és igazából tényleg jó húzásként, legvégül Ikki hangolta be Ringot. ”

  Hmm…nem emlékszel véletlenül, hogy ez hanyadik fejezetben volt? :3 XDD

  “Szóval teljesen egyértelműen le lett zárva, ami nem csak tucat shounennél nagy szó, de még romantikus cuccoknál is.”

  Na igen, ez a húzása tetszett, még úgy is, hogy amúgy nem tartom annyira élvezhetőnek a mangáit, hogy felkerüljenek nálam a rendszeresen olvasottak közé.

  Apropó, ha már Oh!Great: a Tenjou Tenge hogy végződött szerelmi szempontból? Oké, azt talán még kevésbé ismerem, mint az Air Gear-t, de az amúgy borzalmasan adaptált anime első felét megnéztem anno, szóval annyi rémlik, hogy annak már a kezdése is egy szerelmi háromszög, mivel a szőke srácba szerelmes Aya, belé pedig a barna hajú srác. Plusz még behoztak némi utalásos szexualitást szőke és Maya között is, hogy még kiszámíthatatlanabb legyen a dolog. XD (Bocs, tényleg nagyon régen volt már, a két csajon kívül kb. semelyik szereplő nevére nem emlékszem. ^^”) Ja, meg hallottam olyasmit, hogy SPOILER: Maya meghal a manga egy pontján, vagy épp a vége felé. Ez igaz?

 3. kdanni szerint:

  “Hmm…nem emlékszel véletlenül, hogy ez hanyadik fejezetben volt? :3 XDD”

  327-től felfele. Meg aztán volt még egy flashback, ahol teljesen tisztázódott kép. De azt most nem találtam.

  “Ja, meg hallottam olyasmit, hogy SPOILER: Maya meghal a manga egy pontján, vagy épp a vége felé. Ez igaz?”

  Szerintem a manga több pontján is. Mégiscsak OG!-ről beszélünk.

  A szerelmi szálak elég hosszú láncolt alkottak. És ritka volt, hogy mind a két a fél érzet valamit a másik iránt egy egy kapcsolódási ponton. Így eleve nem lett volna olyan örömteli egy egymásra találás, mert abból már következne, hogy az egyik fél feladta a valódi szerelmét.

  Amúgy ezt írtam a blogomon mikor véget ért a TenTen:

  “A Tenjou Tengéne meg véget ért. Különösebben nem bánom, elég homályos volt minden, a más időben játszódó szálakról szinte semmi se maradt meg, így nem sokat értettem a végén, de a lényeg ki derült Aya miért nem Takayanagi Masatakát választotta végül. (Mert ő nem Nagi Souichirou.)
  Azért respect Oogure Itonak, hogy két ilyen sorozatot éveken keresztül egyszerre alkotott.”

  Az ide vágó oldal: https://kdanni.files.wordpress.com/2010/10/takayanagi_masataka.png

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s