Válasz Titkosnak #1

A Bleachet a poénok miatt azért még mindig érdemes átlapozni:

1354710476288

TL;DR:

Ide megy a válasz.

Képekkel, meg linkekkel akarom telepakolni, a szerintem amúgy is egy bejegyzés hosszú szöveget, így megérdemel egy külön posztot. A számozás meg majd még fog kelleni, remélem. ;)

To Love-ru

Vesszenek a lolik! Elég egy 3 fős hárem! (Human only: Haruna, Yui, Risa) stb. a szokásos….

Most a legutóbbi fejezet egy Harunás volt, és a Momos részeket és az utolsó 2 oldalt leszámítva, szerintem tetszene neked.

D.Gray-man

A legújabb spanyol scan már kinn van, de az angol még nincs. Nálam ez is jelzés értékkel bír. A fordító csapatok se lelkesek már annyira, mint amikor beértem 2008 tavaszán. Akkor a még tényleg big 3 szombat délutáni megjelenése után, ez volt kint leghamarabb. Most meg már a big OnePiece és a két másik már néha kedden is felbukkan. A D.Gray-man meg hát, már nem is nagyon rémlik, hogy heti manga volt.

A Gray-mannál legalább látszik, hogy a minőség romlás oka az az, hogy Hoshino nem bír gyorsabb tempóban dolgozni, és így pont a hangulatfestő dolgokra, és a mellékkaraktere nem jut ideje, (ami két kedvenc elemem egy mangában.(Egy hárem nem hárem 20 teljesen reménytelen helyzetben lévő de lelkes mellékkarakter hárem hölgy nélkül!))

Negima!

Azért én is kaptam az élettől. ^_^
-link-

School Rumble

ÉN SZERETEM A PIE ENDET!!

(Csak úgy eszembe jutott. És ezzel együtt, azért el tudom mondani, hogy a kedvenceim jó befejezést kaptak. ES21-nél is Christmas bowl a vége, és örülhetünk az extra VB arcnak, akármilyen is volt az. Bár mivel én így álltam hozzá eredetileg is, csak értetlenkedtem )

Shounen in general

Igazából a sorozatok, amiket felsoroltál mind a hypoltak, kár érte, hogy ezek definiáljak a shounen fightot, de azért szerintem lehet találni mást is, ha keres az ember, más kérdés, hogy van-e fordítás valamiből, amiben nincsenek lolik. OK a GAR cuccokból tényleg hiány van, de én megvagyok nélkülük.

Viszont most elindult egy kis változás, mi is határozza meg a demográfiát. A Reborn véget ért, egy olyan semmilyen befejezéssel, hogy még felizgatni se vagyok hajlandó magamat miatta. A Naruto most már tényleg véget fog érni egy éven belül. És most nem úgy mint egy éve. A Bleachet már mindenki halottként kezeli, bár a hipszter énemet ez kezdi meghódítani. Fairy Tail nem hiszem, hogy sokan komolyan tudnák venni, bár nekem így is jó, csak az zavar, hogy Mashima többet is tudna ennél, ha akarna. De erős női karakter téren még ő a legjobb.

ft_first fairy_threesome

Ja, és bőszen szurkolok, hogy a rejtélyes csuklyás alak, aki nem rég feltűnt, egy női Gerard legyen, de minimum a jövőből visszatért gyereke Gerardnak és Erzanak. (Csak ki lesz itt Yamcha, Gray legutóbb is győzelmet aratott, nem elég lúzer.) Jobb a nő Gerard megoldás.

A Shounen Jump is próbálkozik az átállással, itt a 2013 első heti számnak a tartalom jegyzéke. (A 2013#1 szám, már most novemberben megjelent. XD):

Jump Issue #01 TOC
Toriko (Lead CP)
Assassination Classroom – nincs színes oldal mégis az OP előtt!!
One Piece
Hunter x Hunter Oneshot (Cover, Center Colour)
Kuroko no Basket – Naruto előtt, mint ahogy a 2012-es összesített eladásokban!
Naruto
Rookie Policewoman Kiruko-san – 3. fejezete és már tele a net fanartokkal!
PSI Kusuo Saiki (Center Colour)
Bleach
Sket Dance
Nisekoi
Hungry Joker
Shokugeki no Soma (Center Colour)
Gintama
Haikyuu!!
Beelzebub
Kochikame
Cross Manage – ;_;
Retsu!! Date-senpai
Medaka Box
Kurogane

További számok:

Jump Issue #02 Information
Lead CP/Cover: One Piece
Center Colour: Kuroko no Basket, Medaka Box

Jump Issue #03 Information
Lead CP/Cover: One Piece
Center Colour: Assassination Classroom

Jump Issue #04/05 Information
Lead CP: One Piece
Center Colour: Haikyuu!!

Jump Issue #06/07 Information
Center Colour: Nisekoi

Sehol a big 3 másodikja és harmadikja, akárki is legyen a 3.

Ugyan ez érezhető a Magazinnál és a Sundaynél is. Most próbálnak valami új nagy hit-et elő keríteni. Szóval ha tényleg szeretnél olvasni Shounen mangát, most figyelj hátha indul valami, amire érdemes odafigyelni.
Ezekről írok majd egy másik bejegyzést.

És a többi megemlített:

Soul Eater

crona

Megbukott? Csak most kezdődik!

Beelzebub

Akármennyit is harcolnak a Best Couple versenyen, most a Beelzebub inkább love comedy mint shounen fight. Paako for president!!

One Piece

Ha túl becsült manga a kérdés, nekem mindig az OP jut eszembe, szóval, ha tényleg az OP a legjobb manga ever, akkor is túl nagy a rés az őt követők között.

Ao no Exorcist

“Btw, az utóbbi cucc mangakája kb. azt csinálta, hogy lopott egy marékkal a D.Gray-man-ből, egy másikkal meg az utóbbi pár év népszerűbb sorozatiból és összeturmixolta az egészet. Szóval lol, Yoko Ritona, az Elric fivérek, meg a Black Order egy mangában? XD “Haggyámá”.”

Igazából vicces, hogy mondod, tényleg van FMA és D.Gray-man párhuzam, csak pont fordítva. Az ördögűzők tejesen olyanok mint a FMA-ban a hadsereg, és a testvérek viszonya meg pont olyan, mint ahogy Allen viszonyul azokhoz, akiknek nincs egy belső démonuk.
Mint, ahogy kb. bármivel lehet párhuzamot vonni, ahol van egy szervezet, vagy belsődémon, vagy testvér pár. Különben is ez melyik yaoi fan girlt fogja érdekelni?

“kihagytam valamit?”

Code:Breaker

Nem tudom milyen hatással lesz rá az anime, de én bírom, inkább a romantikus aspektusa miatt, mint a harcok és képességek miatt.

code_breaker_shoujo_scenes

Lényeg szerintem egy shoujo románccal felveszi a versenyt.

History’s Strongest Disciple Kenichi

kenichi_500_02-03

Most érte el az 500. fejezetet. És végre tanítvány harcok vannak.
DE! nem ezek is teljesen átcsaptak szuperhuman csatákba. Még abban reménykedem, ez csak a kötelező fanservice idejére volt.

Midegy a Kenichi vs. Berserker csata tetszik. A Kisara vs. Chikage és a Sieg vs. Hermit csatában is bízom még.

HunterXHunter

HxH

Ez még talán be is hozható, amíg Togashi Dragon Questezik. XD

Toriko

toriko_208_18

Vannak nagy jeleneti, és nálam pozitívum, hogy a szakácsok is kapnak természetfeletti képességet, és nem csak beszerzők harcolnak folyamatosan, és a harcok is tetszenek, mert egy növénnyel, vagy simán a természet erejével olyanokat tudnak küzdeni, mint máshol egy finall boss ellen. alig várom mi lesz itt, mikor elszabadul a pokol.

Reklámok
Kategória: Manga
Címke: , , , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

12 hozzászólás a(z) Válasz Titkosnak #1 bejegyzéshez

 1. Titkos szerint:

  Bleach: A “náci quincy” poénok miatt esetleg még tényleg jó lenne, de ahogy írod, mindenki annyira halottként kezeli, hogy jelenleg konkrétan már belenézni nincs kedvem. XD Azért ijesztő az, amikor a saját fandoma temet el valamit és talán nem is véletlen.

  Naruto: OK, ebbe viszont épp a múltkor néztem bele, hogy hol tart és valami borzalmas gagyiság és igénytelenség ömlött rám a lapokról. Az egy dolog, hogy előre szóltak, hogy az eddig X fejezeten át velejéig romlott démonként kezelt Kilencfarkú most már Naruto házi pokémonja, sőt, barátja lett (meg ahogy elnézem, már tényleg ilyen zsebszörny-szinten húzzák elő magukból a bijuu-kat) viszont még mindig az a dögunalmas “The Walking Ninjas” zombiháborús hülyeség megy, mint ami akkor ment, amikor úgy fél éve utoljára csekkoltam. Nem semmi, Kishi elérte, hogy visszasírjam a klisés, shounenes “übertáp főgonosz vs főhős” harcokat, mert az legalább két ember harcáról szól általában, Kishi viszont itt most valami világméretű háborút akar, 30+ karakterrel. Értitek, az az ember, aki eddig egy falunyi ninjával sem tudott úgy boldogulni, hogy egyenlő screentime-ot kapjon mindenki. (Meg ez megint hazabeszélés, de ha már világrengető, többfrontos háborús ending, akkor FMA, Arakawa legalább meg tudott birkózni a feladattal…) Meg nem tudom, eléggé hülye megoldásra futott ki ez az egész. Már nem tudott honnan előhúzni valami szomorú múltú főgonoszt, ezért ilyen “free for all” stílusú deathmatch-et csinált, respawnoltatta az összes eddigi bosst és aktiválta a peteket. XDDD (Btw, megjegyzem, az utolsó nagy yaoival átitatott “Narutoooo! – Sasukeee!” fightot még így is megkapják majd a fanok, és csak az fog kitenni két teljes kötetet, mivel a Konohás elhúzása előtt is kb. egy teljes köteten át csatáztak, márpedig Kishinél alapszabály, hogy “a következő nagyobb/hosszabb lesz!”. Hogy meddig fut még a manga, azt passzolom, mivel nem olvasom már olyan folyamatosan, hogy ennyire képben legyek a még elvarratlan szálakkal kapcsolatban, de azt a legutóbb is tapasztaltam, hogy Kishi még mindig egy reumás csiga sebességével viszi a történetet.)

  TLR: Darkness: “Most a legutóbbi fejezet egy Harunás volt, és a Momos részeket és az utolsó 2 oldalt leszámítva, szerintem tetszene neked.”

  Oksa, akkor azt várom. :D Majd ha sikerül még az előző hónap fél fejezetén átvergődnöm magam, akkor utána remélhetőleg örül majd a fejem. XD Btw, ez egy érdekes hárem-felállás lenne, sajnos nulla rá az esély, pedig mindhárom karaktert kedvelem. Amúgy én azt mondom, a sima TLR alapján a Rito-Lala-Haruna hármas látszott fix egyesnek, a Darkness alapján viszont nem is tudom, hogy mi a francot akarnak Yabukiék, mert gyanús nekem, hogy ilyen Negimás “senki nem jön össze senkivel” endingre próbálnak apellálni, amit általában rühellek. :S A másik változat, hogy TÉNYLEG összehozzák Ritónak a 20+-os háremét, azt viszont megnézném, hogy karakter rape nélkül hogyan hozzák tető alá, bár ezt már asszem írtam korábban. Nemesis pedig ennyi várakozás után ultragáz lett, csak úgy mondom. Az a bajom egyébként, hogy rohadtul nem látom még, hogy mit akarnak ebből az egészből kihozni Yabukiék. Az előző sorozatban slice of sci-fi-ztek (új műfaj xD) bele a vakvilágba, viszont itt most Harem Plan van, meg Yamiban lévő darkness, meg Nemesis, aki a háttérből a szálakat mozgatja, meg lelki vívódás, stb-stb., de igazából mivel ebben a mangában komoly harc szinte elképzelhetetlen, ezért nem értem, minek építi fel úgy, mintha ez is valami shounen fight lenne. Elég gázul hatna, ha ez az egész csak azért kerülne bele, hogy a végén Ritónak tízzel több nője legyen (Tearju, Mea, Nemesis, stb.) a már így is “meglévő” 30 mellé.

  Reborn: Bevallom, ez valahogy sosem érdekelt annyira. Ez az egész maffiás vonulat csak egy ürügy volt arra, hogy csináljon a mangaka egy mediocre shounen fightot.

  Soul Eater: OK, nyilván ha valaki eleve a mangával kezdett és azt követte végig, annak nem jön át olyan hülyén ez az egész, de nekem, aki az animét látta először és úgy érezte, hogy az pont ki is hozta, amit ebből a sztoriból ki lehetett, baromi nyújtottnak és erőltetettnek hat az, hogy Chrona már vagy harmadjára vált oldalt és lassan ő lesz a manga “Geraldja” (azonnal következik a Fairy Tail… XD), vagy az, hogy Ashura tizedannyit sem szerepelt eddig érdemileg a mangában, mint az animében tette (pedig az előbbi mennyit haladt már azóta elvileg…), vagy az, ahogy a mangaka próbál Black Star és Kid között egy ilyen Naruto – Sasuke rivalizálós viszonyt felépíteni, de igazából az anime után ezzel is úgy vagyok, hogy “nem kéne, jobban jársz, ha meghagyod őket sima haveroknak” és még sorolhatnám. ^^” Tudom, most Chronában épp felébredt Ashura, vagy mi van, de ez már megint az untig ismételt metódus újrahasznosítása sokadjára. ^^” (Megjegyzem, Chrona az egyik kedvencem volt az animében és sokkal jobban bejött, hogy kapott egy relatíve logikus jellemfejlődést, ahogy bizonytalan lúzerből végül a saját anyjával is szembeszálló “hős” lett, nem pedig az, amit a manga művel vele, hogy ide-oda passzolgatja a jók és rosszak között, mintha saját tudattal totálisan nem rendelkező báb lenne.) Szóval ez van, az SE nálam az animével véget ért, az meg kb. pont addig vitte a sztorit, ameddig a mangát érdemes volt feldolgozni anélkül, hogy jelentősebb önismétlésbe csapna át, persze szvsz. ^^”

  Fairy Tail: Annyira nem ismerem, de jó az a linkelt kép, Gerald kb. úgy lett a kedvenc karakterem, hogy semmit nem tudok róla, kivéve, hogy már kb. feltámadt, oldalakat váltott többször és valahogy mindig ott van az események sűrűjében. XDDD Persze lehet, hogy történetileg ez akkora baromság, mint Chrona ide-oda passzolgatása, de baromi szórakoztató volt, ahogy már a fanok agyát is felcseszte vele a mangaka. XDDD Amúgy a mangaka egyik korábbi műve, a Rave Master/Groove Adventure Rave érdekelt valamennyire, de amikor megláttam, hogy ez valami sokkötetes és 5-6 arcos hosszú “eposz” (amiből az anime csak az elsőt dolgozza fel és épp csak “belekóstol” a második elejébe), akkor inkább már el sem kezdtem a mangát, annyira nem érdekelt, hogy hónapokat töltsek vele. Az anime sem volt az a “fúdeüt!”-fajta, de legalább a karakterek egész jók voltak, meg a sztori még szódával elment, de azért nem volt annyira jó, hogy ilyen sok kötetig elnyújtsák. Ahogy hallom, a FT sztorija sem hasraesős, a mangaka stílusa pedig karakterdizájn tekintetében kb. visszafelé fejlődött, legalábbis én nem tartom jó ötletnek, hogy a korábban még körülbelül egyedi stílusát szinte teljesen lecserélte egy “One Piece koppintás” stílusra.

  D.Gray-man: Igen, sajnos kb. ez a helyzet, a mangaka is “késik” vele mindig, emiatt a fordítók és a fanok is egyre inkább kezdik unni az egészet. Persze amíg csak annyiban nyilvánul meg a dolog, hogy a spanyol verzió hamarabb jön ki, mint az angol, addig nem zavar nagyon, de ha japánban a népszerűségi listákon is esni kezd majd a pontozása, akkor Hoshino tényleg bajban lesz, mert tudjuk, hogy a népszerűtlenség egy manga esetében hová fut ki a végén…

  Negima!: Ezt már kb. kibeszéltük pont abban a postban, amit linkeltél, szóval tudod, hogy állok vele. XD

  Beelzebub: A Kék Ördögűző mellett a másik baromi klisés felütésű darab. ^^” Míg a Reborn legalább alibinek bedobta ezt a maffiózós témát, addig ez megint a hatszázadik “a Sátán fia” ötlettel nyit. A könyökömön jön ki a dolog, hogy őszinte legyek. ^^”

  Ao no Exorcist: Na ja, az látszik, hogy azért mélyebben tényleg nem ástam bele magamat a mangába, így kissé sántított a hasonlatom, de azért te is elismerted, hogy nem teljes hülyeség. XD De amúgy az van, amit írsz: a yaoi fangirlöket aztán ez tényleg nem zavarja, viszont pont ez az: az sem segített a manga népszerűségén nálam, hogy akik ajánlották, hogy “OMG, the best new shounen stuff!”, azoknak 99%-a yaoista fangirl volt. ^^” OK, nem mondom, hogy shounent csak a célközönsége olvashat, meg pl. a D.Gray-mant is szokták “D.GAY-MAN”-nek csúfolni és mégis tetszik, viszont ha egy shounen mangánál a fanok jó része yaoi fangirl az azért sokat elmond róla. ^^” Amúgy persze, vonhattam volna még akármilyen hasonló animével/mangával párhuzamot, de úgy éreztem, hogy ezektől “nyúlt” a leginkább. XD (Az a Mephisto vagy ki is enyhe Millenium Earl beütéssel bír azzal az esernyővel/ruhával… XD) Btw, objektív írás a sorozatról: http://sallylla.wordpress.com/2011/10/08/ao-no-exorcist-anime/
  Meg a jó kis “Honnan loptam?” chart: http://sallylla.files.wordpress.com/2011/10/looksalikebysallylla.jpg

  One Piece: Nem tűnik rossznak, szeretem a kalóz settinget is, de baromi hosszú. Esetleg majd ha nyugdíjas leszek. :D Meg a fanok remélem ezt elviselik, de valahogy a sztoritól nem dobtam hátast. Annyira érződik, hogy egy kaptafára épül: új kontinens/szigetcsoport/akármi, ahol van egy “gonoszok bandája” 5-6 karakterrel (illetve 8-10-el, hogy mindig ugyanannyian legyenek, amennyien jelenleg Straw Hat-ék vannak), akiket persze szépen végigvernek, majd az egésznek a végén valamelyik közülük beáll Luffy-ék legénységébe és lesz belőle +1 nakama. Persze lehetne mondani, hogy “dehát minden shounen erre épül!”, de nem, igazából nem. Oda a Dragonball-féle bevett receptet vette elő (ugye nem titkoltan nagy Toriyama-fan), szerencsére azért van annyira jó mangaka, hogy még ennyi év után sem akarják megunni a fanok a sorozatát, pedig kb. arconként a fent említett sémát lövi el mindig újra és újra, csak közben persze mindenki szintet lép. XD

  Code:Breaker: Az egyetlen, ami komolyan érdekel a jelenleg futó címek közül, főleg, hogy ha jól tudom, a főhős eleinte határozottan negatív színben tűnik fel, ami már önmagában kuriózum egy shounenben, ahol jellemzően valami örök jófiút kapunk, aki az univerzális értékrendet hivatott képviselni, meg ilyesmi. XD

  History’s Strongest Disciple Kenichi: Többen mondták erre is, hogy mennyire jó, de valahogy nem érdekelt, meg ebből a “lúzersrácból harcművészt faragunk” ötletből is nem egy mangát készítettek már. ^^”

  HunterXHunter: Sosem lesz vége! XD Szerintem Togashi Miura Kentaróval (Berserk) versenyzik, hogy melyikőjük tudja tovább húzni a saját mangáját. XD Tényleg, minőségben legalább tartja a színvonalat az eredeti, 90-es évekbeli kezdéséhez képest? Ha valami, akkor ez tényleg egy korokon átívelő manga. XD

  Toriko: Szintén sokan dicsérik, engem ez a “csodaszakács” ötlet nem fogott meg annyira, de attól még lehet, hogy jó.

  • Junchi szerint:

   Részemről nagyon bírtam U-n a Naruto topic-ban elkövetett postjaidat – kár, hogy egy idő után leálltál velük. :D Mindig képben voltam legalább, hogy hol-merre tart a manga.

   A “mindenki vs Titkos” csatához szintén volt szerencsém a TLR:D kapcsán, amit ugyan nem ismerek (már a franchise-t), de Darkstar-t igen, hogy tudjam, ha valamelyik aktuális kedvenc moe cuccának beszólsz, már kapod is a FAG-et a képedbe.

   A One Piece meg… Nem mondom, jónak jó, meg tényleg ez maradt az egyetlen heti shounen cucc, amit még mindig olvasok, de közel sem olyan legendás, meg “más, mint a többi”, mint ahogy emberek szeretik beállítani. Egyrészt ez a “megyünk a köv szigetre, ahol az aktuális gonosz épp nagyüzemben kavarja a szart, ezért a szigetlakóknak most nagyon rossz, de nem kell félni, mert Luffy és nakamái véresre verik őket” szisztéma tényleg látványosan sokat használt elem, amivel nem lenne gond, ha közben haladna a háttérben a main plot is, ami rendszerint csak akkor történik meg, ha már csak pár ch van hátra az éppen aktuális arc-ból. És persze Oda is hímsoviniszta… >_>

   A Hunter × Hunter mangát meg ugyan nem ismerem, de az animéje valami egészen zseniális, már csak azért is, mert 10-ből 8 shounen-fight klisét a létező legnagyobb eleganciával köp szemen. (Más kérdés, hogy a mangaka valóban Miura #2. :D)

 2. Titkos szerint:

  “Részemről nagyon bírtam U-n a Naruto topic-ban elkövetett postjaidat – kár, hogy egy idő után leálltál velük. :D Mindig képben voltam legalább, hogy hol-merre tart a manga.”

  Köszi. XD Amúgy azokkal két dolog miatt álltam le:

  1. Magával a mangával is leálltam. Kishi elérte azt a szintet, amit most nálad Kubo, hogy már poénból SEM érte meg olvasnom, mert ha csak egyetlen chaptert néztem, jellemzően jóval többet facepalmoltam, meg martam az arcomat a hülyeségein, mint amennyit röhögtem.

  2. Magával az U-val is leálltam. ^^” U-n különböző “kollektív vélemények” vannak, az egyik ilyen a “moe rulez” (most ebbe bővebben nem megyek bele, majd a következő bekezdésben úgyis ez jön XD), a másik, hogy “One Piece rulez, Naruto nem, de persze még mindig jobb, mint a Bleach, ami aztán mindennek a legalja”. Ha ezektől a véleményektől valamennyire eltérsz, akkor kapod a nyakadba az anyázást. Mivel a Naruto-fikázásom némileg egybevágott az ő “világképükkel” is (vagyis, hogy szerintem sem egy nagy szám), ezért a legtöbbször elnézték, hogy lehúzom az adott fejezetet (amúgy szerintem tettem ezt jogosan és érvékkel megtámogatva), azonban időről-időre mindig jött egy Kishi-fanboy, aki szerint vagy “még mindig az egyik jelenleg futó legjobb shounen!” (amin azért hadd röhögjek egy jót) vagy “jó-jó, hát nem tökéletes, na de legalább még mindig nem tart ott, mint Kubo!” (ezzel meg egyrészt nem értettem egyet, mert azért Kubo szvsz még mindig jobb, mint Kishi, másrészt meg ez olyan, mintha valaki azzal jönne, hogy “valóban rossz könyvet írt XY, de legalább még mindig jobbat, mint a Twilight!” – sovány vigasz XD). Szóval hosszútávon kezdett fárasztó lenni, hogy mindig jött egy elvakult fanboy, aki megpróbálta megmagyarázni a tutit, meg hogy Kishi micsoda hatással volt az egész shounen fight műfajra, másrészt meg mivel más dolgokban sem értettem velük egyet, ezért kezdtek “rámutazni”, vagyis egyre inkább azt gondolták, hogy vagy trollkodásból csinálom a dolgot, vagy szimplán mindenféle érv nélkül “just for fun” beléjük kötök minél több felületen, ezért ők is kezdtek egyre több “ellenvéleményt” keresni, aminél aztán előjöhettek azzal, hogy “már megint itt ez a hülye és veri a nyálát valami miatt”. (OK, ez utóbbit így nem írták le, de érted. XD)

  “A “mindenki vs Titkos” csatához szintén volt szerencsém a TLR:D kapcsán, amit ugyan nem ismerek (már a franchise-t), de Darkstar-t igen, hogy tudjam, ha valamelyik aktuális kedvenc moe cuccának beszólsz, már kapod is a FAG-et a képedbe.”

  Na igen, nála meg azért is szomorú a dolog, mert ahogy a nickje is mutatja, ő anno Slayers fanként került oda, viszont az évek alatt totális “random pedó” lett, ahogy azt most hirdeti is magáról büszkén az avatárja alatt. ^^” Ezzel úgy önmagában még mindig nem lenne sok bajom (mert tőlem mindenki azt néz, amit akar, ameddig nem próbálja meg rámerőltetni a hülyeségeit), viszont ő nem így gondolkodott, hanem ahogy mondod, helyből leFAG-ez mindenkit, aki nem találja mesterműnek a szerinte epic win hatszázadik moeloli sorozatot, amiből egyébként egy átlag szezon 80%-ban áll. Még ezt is próbáltam tiszteletben tartani és 1-2 igazán pedobear-es sorozat (pl. Kodomo no Jikan) kivételével nem cseszegettem őket az ízlésük miatt. A TLR-nél viszont az zavart, hogy ez baromira nem erről szólt és nem csak az elején nem, hanem a teljes “normál” sorozat sem. OK, voltak benne moeloli karakterek, de úgy szépen a háttérben, illetve mellékszerepekben, vagyis még pont elviselhető arányban. Aztán a sima és a Darkness közti 1-2 éves szünetben Yabukiék megőrültek, vagy nem tudom, mi lelte őket, de kitalálták, hogy megcserélik a szerepeket: az eddigi főszereplők mentek a “jó, ha egy kötetben egy fejezetre előkerülök” rekeszbe és helyette a 4-5 “háttérlolit” tették előtérbe, meg hirtelen nekik lett a legtöbb interakciójuk a főszereplővel. Persze ez nem ment mindenféle character rape nélkül, az egyik szereplőt, akit az alapsorozatban még tök funnak tartottam, itt szabályszerűen pár fejezet alatt meggyűlöltem, egy másiknál pedig azóta is csóválom a fejemet, mert tsuntsunból olyan derederét csináltak belőle szintén alig pár fejezet alatt, hogy azt ember meg nem magyarázza. Amikor ezeket az aggályaimat megosztottam az U-fórumosokkal, akkor többen is, de leginkább DarkStar “rámtámadtak”, hogy mi a fene van velem, tök jó az új sorozat, sőt, még sokkal jobb, mint korábban bármikor és különben is máshol trollkodjak, stb-stb. (Persze ennek természetesen semmi köze nem volt ahhoz, hogy a Darknessben pont az a karakter lett a No. #1 szereplési szempontból, akire Dark már az első sorozat idején is totál rá volt izgulva… :P)

  Szóval oké, tőlem lehet valaki hardcore lolis, fanolhatja szezonról-szezonra a jellemzően semmitmondóan unalmas slice of life moe izéket, de ha már azért megköveznek valakit, ha le meri írni, hogy neki nem jött be, hogy most már az eddig még éppen nem lolis sorozat is fullpedó lett, akkor onnan szvsz legfőbb ideje elhúzni, mert úgyis csak folyton cseszegetni fogjuk egymást, ami hosszútávon senkinek nem jó. Persze nem feltétlenül csak ezzel a loli-imádattal volt ott bajom (az inkább csak ilyen “utolsó csepp” volt), jellemzően az zavart, hogy nem lehet egy normális vitát/beszélgetést végigvinni, mert 4chan memékkel és képekkel kommunikálnak, lusták értelmes mondatokkal leírni, hogy amúgy mit gondolnak, illetve orrba-szájba trollkodnak. Persze volt néhány üdítő kivétel, pl. blackronin-t a mai napig tisztelem, mert ha túllépünk azon, hogy számára Oda az isten (értsd: baromi elfogult One Piece témában XD), azért tőle még nem láttam anyázós “lol, hülye trollfag!” típusú postokat, képes volt mindig normális hangnemben vitázni. És nem is arról van szó, hogy ennyire mimózalelkű lennék, hogy minden ilyennel egyből vérig sértenek, vagy ilyesmi, csak egyszerűen így tényleg nem láttam értelmét ott fórumozni, mert baromira zavaró volt, hogy amint kialakulna 1-1 érdekesebb beszélgetés, bejön NLZ valami trollkodással, vagy Member szó szerint beköp valami parasztságot és szét is van barmolva a relatíve érdekes és “komoly” téma. Nem azt mondom, hogy nem lehet hülyéskedni egy vita közben, de azért ne komolytalankodjuk már el teljesen az egészet. ^^” Nem beszélve arról, hogy valszeg ők is jobban jártak így, nincs ott most már egy (szerintük) attention whore hülyegyerek, akinek látszólag az a hobbija, hogy a széllel szemben pisil. XD (Megjegyzem, azért annyira durva talán csak nem vagyok, még a loli témában sem, különben pl. Aoin paTKany már minimum bannolt volna. XD Csak egyszerűen náluk annyira ez volt a “norma”, hogy tényleg már attól félhülyének tűntél a szemükben, ha ezzel nem értettél egyet.)

  One Piece: Na igen, amúgy ha már úgyis tl;dr a postom, egy kicsit erről is mesélek. Szóval amikor először meghallottam, hogy “yay, kalózos manga! :D”, tökre örültem. Nem nagyon emlékeztem arra, hogy hasonló témában lenne bármilyen átlagosnál jobb alkotás a mangák terén, ráadásul az, hogy shounen cucc, nekem még pozitívum is volt. Aztán ahogy közelebbről megismerkedtem vele, furcsa lett, hogy miért speciális szuperképességekről, elnyújtott csatákról, meg úgy egyáltalán, miért “Dragonball 2” feelingtől szaglik az egész, amikor nálam a kalózcucc lényege olyasmi, mint elásott kincs, piálás, “walk the plank”, stb-stb. (Pl. Monkey Island játéksorozat, vagy Karib-tenger kalózai filmek, amik tökéletesen hozzák ezt a fajta hangulatot. :D) Röviden: Rá kellett jönnöm, hogy bár a kalózos téma ötletnek zseniális volt, Oda sajnos nem tudta teljesen levetkőzni Dragonball-fanboyságát, így az amúgy nem rossz mangát rendre “megmérgezték” DB-s rétesztészta shounen fight elemek. ^^” Mielőtt jön valami hardcore fanboy: persze, tudom, hogy itt is van Feketeszakáll, meg eleve az egész fő céljük a legendás OP nevű kincs megtalálása, piálnak is két harc között a helyi kocsmában, szóval azért nem teljesen “alibi” a kalózos miliő, de ezen túl nem is ment bele Oda jobban, inkább felhasználta a már fent említett “receptet”, hogy minden szigeten van valami “gonoszok bandája”, akiket jó shounenesen végig kell verni és közben mindenki kap valami szintén kötelező upgrade-et, stb-stb. Szóval jobban örültem volna, ha mondjuk Oda azt csinálja a mangájával kalóz témában, amit Arakawa csinált a sajátjával alkímia témában, de sajnos azért ennyire jó mégsem lett a cucc. (Az meg nem akkora “fúdeeredeti” hogy a “gonosz kalózok” mellett a tengerészgyalogság is üldözi őket, mivel jobb helyeken ezt eleve beleépítik a sztoriba, azért a kalózok mégis törvényen kívüli haramiák.)

  “közel sem olyan legendás, meg “más, mint a többi”, mint ahogy emberek szeretik beállítani.”

  Igen, itt szerintem megint arról van szó, hogy akik ezt állították, azok a Shounen Jumpban szereplő “átlagshounenekkel” mérték össze őket. Egy Naruto/Bleach/Fairy Tail/stb.-hez képest VALÓBAN átütően jó a One Piece, de csak azokhoz képest, nem pedig univerzálisan, ahol azért szerintem max úgy a felső-középkategória környékén mozog. Ez meg most tényleg az én egyéni szoc problémám lesz, de mindig zavart, hogy némileg ilyen “gyerekes” hangulata van az egésznek. Egyrészt a “Looney Tunes” szerű rajzolás nem segít, hogy akár csak a véres részeket is komolyan tudja venni az olvasó, másrészt kalózos sztorihoz meg shounen fighthoz képest elég hülyén jött ki, hogy kb. soha senki nem hal még, még a gonoszok sem. (Persze most a fandom egy emberként kiált fel, hogy SPOILER: “Dehát ACCCEEEE!!!444, meg WHITEBEAAAARD!”, viszont őszintén: előttük volt BÁRKI, akinek a halála BÁRMILYEN különösebb érzelmi reakciót kiváltott az olvasókból? Sőt, egyáltalán VOLT halottunk?)

  “És persze Oda is hímsoviniszta… >_>”

  Bevallom, ennyire nem ismerem a sztorit (mármint, hogy a nőknek mekkora szerep jut 1-1 fightban, meg ilyesmi), de ezt már akkor sejtettem, amikor megláttam, hogy szinte az ÖSSZES női karakternek “homokóra-teste” van. ^^” (Értsd: akit nem akar DIREKT rondának ábrázolni, annak “kidűti” a mellét/seggét, ellenben a derekuk szinte “eltűnik”. ^^”)

  “A Hunter × Hunter mangát meg ugyan nem ismerem, de az animéje valami egészen zseniális, már csak azért is, mert 10-ből 8 shounen-fight klisét a létező legnagyobb eleganciával köp szemen. (Más kérdés, hogy a mangaka valóban Miura #2. :D )”

  Melyik anime? Vagy mind? Mert úgy tudom, legelőször kijött belőle valami sorozat/OVA, azóta meg azt csinálják, hogy 5-10 évenként kiadnak valami rövid kis OVA-t, amikor végre összegyűlik Togashitól annyi chapter, hogy bármi érdemlegeset ki tudjanak hozni belőle. XD

 3. Junchi szerint:

  U-ra mondjuk én is már csak alkalomadtán nézek fel, a posztolásról már nem is beszélve, igaz, ennek legfőbb oka, hogy mostanság azok a cuccok kapják ott a legtöbb figyelmet, amik engem totál nem érdekelnek + a Bleach-cset sem olvasom már és… hát kár is lenne tagadni, hogy oda irkáltam be legtöbbször.

  Blackronin vitákban (többé-kevésbé) tényleg korrekt szokott lenni, de – ahogy írod is – az OP fanatizmusa enyhén szólva is félelmetes, gondolok itt most olyanokra, mint mikor egy emberként leocsmányoztuk egy randa, nyáladzós vénasszony designját (http://www.mangareader.net/one-piece/651/11), erre ő megpróbálta megmagyarázni, hogy “ennek így van meg a hatása és, hogy a mi ízlésünkkel van a gond”. Másik kedvencem tőle az volt, mikor elküldött minket a fenébe (így szó szerint), pedig tök korrektül leírtuk a nemtetszésünket az egyik OP anime opening kapcsán.

  HxH: Igazából mindkét anime-feldolgozás korrekt, bár a mostani talán annyival jobb lesz, hogy tovább viszi a manga sztoriját. Viszont a régiben jobbak a seiyuu-k. :3 Amúgy tényleg érdemes belenézni (már az animébe; a manga artwork-je helyenként ovis rajz színvonalú), mert mondom, sokszor látványosan, az orrod előtt herél ki unalomig elcsépelt shounen-kliséket. :D (Ja, és úgy képzeld el, hogy a később felbukkanó gonosz társaság minden egyes tagja kapásból sokkal erősebb, mint a főhős. Ilyet se látok sűrűn.)

 4. Junchi szerint:

  (Bocs, Kdanni, hogy fórumnak használjuk ezt a bejegyzésedet. ^^”)

 5. Leara szerint:

  Hú, shounen téma, e mellett nem bírok elmenni szó nélkül :D.
  Naruto, Bleach: ezeket anno nagyon szerettem. Mondjuk mindkettőnél az animével kezdtem és miután azokat beértem, elkezdtem a mangájukat is olvasni. A Narutot már nem emlékszem, hogy melyik résznél dobtam, de a Bleach-t akkor, amikor Orihimét elrabolták, aztán mentek megmenteni… mondom, nekem nincs szükségem még egy mentőakciós arc-ra :D. Viszont azóta is szoktam olvasgatni hozzájuk spoilereket, mert ha már egyszer elkezdtem, akkor jó lenne tudni, hogy hogyan fognak végződni :D.

  D.Gray-man: na, ennek az animéje volt az első, amit hétről hétre követtem :D. Mondjuk a sok filler miatt itt hamarabb belekezdtem a mangába és imádtam is, amíg hetente ment. Aztán megváltozott a rajzstílus, amit néha úgy érzem, hogy már megszoktam, néha meg úgy, hogy mégsem XD. Az a fura, hogy a sztori meg a karakterek még mindig érdekelnek, de valahogy csökkent a lelkesedésem, mióta kb. csak 2-3 havonta jön ki egy fejezet (pedig tudom, hogy Hoshino tényleg azért csinálja, mert csak így bírja… de most már úgy vagyok vele, hogy inkább megvárom, hogy összegyűljön pár fejezet).

  School Rumble: én annyira nem szeretem a végét, de a mangában még mindig jobban tetszett, mint az animében (onnan sikerült pont azt a jelenetet kihagyniuk, ahol végre valamennyire megkedveltem Karasumát).

  Fairy tail: én ezt azóta élvezem, mióta nem várok tőle semmit :D. Max. Gerardot meg néhány poént XD. De ennél többet nem igazán. Mondjuk ez a mostani arc nem rossz.

  Soul Eater, Ao no Exorcist: ezek nálam abba a kategóriába esnek, amiknek az animéjét jó volt megnézni, jól is szórakoztam rajtuk, de a mangájukat max. majd akkor olvasom el, ha véget értek (vagy közel járnak a végükhöz).

  Beelzebub, Code;Breaker, Toriko: ezeknek csak az animéjéből láttam valamennyit, de egyik sem fogott meg, a mangájuk sem érdekel.

  Kenichi: na, ennek egy pár éve láttam az animéjét és nagyon tetszett, emlékszem, hogy rengeteget röhögtem rajta. Terveztem is, hogy majd elkezdem a mangáját, de már annyira rég láttam, hogy vagy a mangát kéne tök elölről kezdenem, vagy újra meg kéne néznem az animét. Majd egyszer :D.

  One piece: na, ez nehéz eset. Imádom, mert egyszerűen annyira megszerettem a karaktereket, hogy már csak miattuk is tökre élvezem. Igaz, hogy végül is egy sémára épül, de Odának szerintem általában azért sikerül belevinnie pár érdekes dolgot. Mondjuk vannak olyan arcok, amiket nem szeretek (Enies Lobby, Fishman Island), de azért az arányok alapján ez még mindig egy nagyon jó kis manga, ami eléri a célját: szórakoztat.

  Hunter x hunter: Togashi egy szemétláda, mert sikerült elérnie azt, hogy már-már kifejezetten élvezem ezt a hosszú szünetet, amit tart (míg pl. a DGM-nél meg pont az egyre sűrűbb szünetek zavarnak). De komolyan, a szünet miatt mindig annyira fel tud hype-olni, ha jön valami új HxH (mint pl. a mostani one-shot :D). A jelenlegi shounenek közül mindenképp ez a kedvencem, még ha ebben is vannak olyan arcok, amik kevésbé tetszenek. Yorkshint viszont még mindig a legjobb shounen arcnak tartom, hiába láttam már vagy négyszer, ugyanúgy végig tudom izgulni XD. A karakterekről nem is beszélve, imádom mindegyik főszereplőt, az pedig kifejezetten tetszik, hogy általában nincs konkrét jó és rossz oldal, mert szinte mindenkinek vannak olyan húzásai, amik miatt azt gondolja az ember, hogy talán mégsem olyan jó/rossz ember (kivéve talán Leorio, na, ő tényleg jó :D). Pont ma olvastam az egyik fórumon egy hozzászólást, miszerint: Togashi olyan jól meg tudja kedveltetni a karaktereket, de aztán jön egy oldal, amin emlékeztet arra, hogy azért ezek az emberek eléggé elcseszettek, ha azt nézzük, hogy miket tesznek/tettek :D. Az animéket is imádom, már nem is hasonlítgatom őket egy ideje, mert mind a kettőt nagyon szeretem nézni, mind a kettő másban jó (de annak örülök, hogy az új sorozatban nem vitték túlzásba a cenzúrát). Na jó, abbahagyom a fangirlködést :D.

  Most futó shounenek közül még a Magi tetszik nagyon. Abban sincsenek elhúzott harcok és elég sok figyelmet kap az országok közötti politizálás, ráadásul a karakterek többsége is érdekes. Kíváncsi vagyok, hogy az anime meddig viszi majd a sztorit. Mindenesetre a mangát még mindig élvezem és rengeteg lehetőség rejlik benne.

  Ha meg már shounenek, akkor egy sorozatot még muszáj megemlítenem, akkor is, ha már nem fut: FMA… azt hiszem ez örök kedvenc marad :). Az animéje volt az első sorozat, amire azt bírtam mondani, hogy a kedvencem (az első feldolgozás), de mivel a lezáró movie nagyon nem tetszett, ezért elkezdtem olvasni a mangát, ami még jobban tetszett… még mindig alig hiszem el, hogy volt akkora mázlim, hogy később jött belőle egy manga-hű sorozat is (mert ez nem túl sűrűn fordul elő). Jó karakterek, érdekes sztori és nem lett elnyújtva. Ideje lenne újraolvasni :D.

 6. kdanni szerint:

  Na most véget ért a szorgalmi időszak, ha akarom se tudok már több ZH-t írni. -_-
  Most végre van időm megválaszolni a wall of text hozzászólásaitokat, aminek örülök akkor is ha off, az is forgalmat jelent a blogomnak. :D

  Legelőször tisztázni szeretném ,hogy a Naruto-t és a Bleachet jelzésként vettem le a listámról, hogy kész én ezekre biztos nem szeretnék időt pazarolni, főleg nem a róluk való vitatkozásra.
  De mivel eddig mindenki a Narutóval és Bleachel kezdte, akkor nem töröm meg a combót

  Hú mit találtam, ez már több éves lehet: https://kdanni.files.wordpress.com/2012/12/1346355189690.jpg. Mekkora fanartok voltak régen, Fun with Akatsuki! XD Szerintem ezért is nőtt annyira közel hozzám, azon túl, hogy ez volt az első manga, amit beértem. Már korábban észre vettem, ahogy ezek kezdtek elhomályosulni, úgy esett a Naruto vissza a listámon.
  És mikor ez lett a kánon, akor került le a listámról. Azaz igazából, akkor mikor annyira közömbös lett az egész, hogy kb. egy valami érdekelt az egész mangában, mit kezd Kishi Shikamaru apjával. :) Hát nem kinyírta a héten! Shikamaru apjának karaktere volt az egyetlen racionális dolog ebben a háborúban.
  Mostmár tényleg minden Kuramára, a tsundere 9farkúra van bízva. Ez a rókára magyarázat, Tsundere. A világot elpusztítani vágyó (T)Obito, mozgatója meg NTR. És ez a mostani 3. legnépszerűbb manga. IGEN MÁR CSAK 3.!!!
  (Ami lenyomta, azt a 27. fejezeténél félbe hagyva, mondván nincs scan, és szerintem úgyse húzza már sokáig. XD)

  Bleach! “Kuubooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
  Nem értem ezt a reakciót. :P Azokból a korábban kiadott chartokból teljesen egyértelmű volt ez, viszont mindenki csak lehurrogta azokat, hogy mennyire inkonzisztensek az erő szintek. Pedig szerintem a Bleach erő szintek teljesen rendben vannak. Csak nem szabad egyedül elindulni az ösvényen….
  És ez másik kedvenc chartom, ezt talán már mutattam.
  Mondom a hipszter énem egyre jobban bírja a Bleachet, mióta mindenki kezdi kidobálni.
  (És még nem is említettem a Misaki körüli sok furcsaságot, ami mindenkinek inkonzisztenciának tűnt, de egy magasabb szinten olvasva, akár quincy kapcsolatokra is utalhat.)
  Szóval még mindig nem vagyok biztos benne, hogy Kubo, vagy a fanok, akik ezt mögé magyarázzák, a nagyobb zsenik. XD

  To Love-ru;DR (DaRkness? Don’tRead?)?

  Ezt se olvasom, csak ha érdekes fanservicel találom szembe magam nézek bele. A plotot nem ismerem, csak a PLOT-ot, az új loli nemezissel kapcsolatban, akinek nem is tudom a nevét. :P
  A mostani fejezet is csak azért néztem meg, mert láttam egy spoiler képet, ahol Rito Harunát fogdosta elég egzotikus helyeken. És azért ilyenkor, szegény Haruna tényleg szokott némi reflektorfényt kapni, azzal ellentétben mikor valami random csápos szörnyeteg erőszakolja éppen meg.

  D.Gray-man
  “Mondjuk a sok filler miatt itt hamarabb belekezdtem a mangába és imádtam is, amíg hetente ment”

  D.Gray-man, Eyeshield21, To-Love-ru
  Már soha nem lesznek ilyen hétvégéim. ;_; (Főleg mivel szerda-csütörtök jönnek ki, amik ezek helyén vannak most.)

  One Piece
  Újra kéne nagyon olvasno, nem tudom amikor az első 435 fejezetet egybe lenyomtam, valószínűleg kicsit átpörgettem az unalmas részeket, és ezért nem tudtam negatívat mondani akkor még az OP-ről. De most inkább azt mondom, hogy hiába, van minden Marine kapitánynak, aki feltűnt eddig egyedi arca, és jelenik meg a film promós poszteren 10-en akárhány évvel fiatalabban. Oda a fő szereplőit kicsit jobban is mozgathatná, és néha lehetnének kicsit egyértelműbben badassok.

  HxH
  Még nem tudtam elolvasni a 2shotot. Leara pótoljam most azzonnak? :)
  Amúgy nekem, ez még csak a második várakozásom a visszatérésre, így megvagyok.
  Viszont az biztos, hogy a mangának is jót tesz, ha Togashi csak akkor dolgozik, ha kedve van és nem erőlteti senki.

  Rave Master
  Szerintem annak, folytonos története van, és tényleg csak pár erőltetett asspull új arc van benne. És szerintem vannak olyan karakterek akikért érdemes elolvasni. A negatív és pozitív oldalon egyaránt. De azért fel kel készülni, hogy itt is lesz Gerard, azaz egy inkarnációval korábbi énje. XD

  Soul Eater
  Én nem erőltetek semmit. :D Viszont szerintem itt Ashura inkább egy tárgy mint karakter. Csak árasztja az őrületet, azt kész. Chrona meg az aki a legtöbb őrületet magába szívta. Nincs itt semmi inkonzisztencia, meg ide-odaráncigálása Chronának. A manga központi eleme a rend vs. őrület, és ezzel összhangban, jól van kijátszva, hogy mikor van irracionális döntése valakinek, és mikor van logikus. IMHO

  Ao no Exorcist
  A linkelt bejegyzést nem volt még erőm elolvasni, de a chart az szerintem erőltetett, Mephistot kivéve. Csak szeretném, hogy Kamikiben annyi yuri vibrálás legyen mint Jacquelineben.
  Mindegy nekem eszembe se szokott így hasonlítgatni a dolgokat.

  Code:Breaker
  Fő az optimizmus. Igaz azért 200. fejezetig bírta húzni a mangaka az utolsó feloldozás elsütését. És úgy ánblokk a C:B-k 194. fejezetben gondoltak először a képességeik szuperhősies használatára.
  De figyelmeztetésül, szerintem a Naruto logikusabban épül fel. És kell szeretni a káoszt minimum annyira, hogy az AirGear a top 3-adban legyen, hogy a C:B szexepiljét fel tudd fedezni. XD

  Magi
  Kíváncsi vagyok az anime never ending lesz-e. Hogy fogom én ezt bírni.
  De igazából a Magi mangára szándékosan nem kezdtem bele, pedig már indulásnál felfigyeltem rá. Mikor majdnem belekezdtem jelentették be az animét. És most szerettem volna tényleg megnézni egy shounen animét, hogy az nem rombolja le az illúziómat. És szerintem kifejezetten jól választottam, mert a harc jelenetek szépen egyszerűen vannak tartva, és nem illúziórombolóak.

  És akkor most már lesz majd időm végre megírni azt a posztot a mostanában induló sorozatokról. És még bele is tudok kezdeni új dolgokba talán.
  Mert ugye ez lett volna a mondandóm lényege, hogy hagyjuk már a hypolt dolgokat, mert pont ettől lesznek hypoltak, hogy az is arról beszél, akit nem érdekel, nem szereti, nem is ismeri. :P

  • kdanni szerint:

   Mégis van látványos harc a Mangiban.
   De eddig nem okozozz csalódást.

   És az előzetesben jól hallottam HanaKanát? Ilyen szerepben kéne neki mindig játszani!

   • Leara szerint:

    HxH oneshot: igazából ez a movie-hoz tartozik inkább, nem olyan komolyabb flashback… de érdekes volt látni, hogy Kurapica milyen volt azelőtt, hogy kiirtották a klánját (mondjuk az a jó, hogy nem volt teljesen másmilyen akkor sem, mert pl. ugyanolyan gyorsan felkapta a vizet már akkoriban is XD). Amúgy a szünetekkel meg ja, én is így vagyok… felőlem mondhatják, hogy Togashi lusta meg stb (miközben senki sem tudja, hogy valójában mit csinál, szóval…), nekem az a lényeg, hogy ne hagyja abba a mangát random módon, hanem csinálja a saját tempójában…. amíg ilyen jó és ennyit szórakozom rajta, addig nem fogom szidni olyasmi miatt, amiről nem sok fogalmam van (vagyis hogy miért tart ilyen sok szünetet).

    Maginak eddig nagyon jó az adaptációja, az első kb. 30 bevezető fejezet volt az, amivel gyorsan végeztek, de ez sem volt zavaró szerintem. És igen, az HanaKana volt az előzetesben és kifejezetten örülök annak, hogy mostanában nem csak “cuki” szerepeket kap :D.

 7. Mangekyo022 szerint:

  Hohó, vélemények shonen-kről! Kezdem is…

  Kinnikuman: Mint a műfja ősatyja, az egyik legjobb, még annak ellenére, hogy eredetileg csak egy szuperhős/pankráció paródia sorozatként indult. Aztán elkezdett értelmes sztori kapni, jöttek a váratlan (de szerencsére az jó ízlésen belüli) csavarok a történetben, skill-ek és fogások elosztogatása – s talán eme manga az egyetlen, ahol a legjobban be harangzott skill-ek-et nem kezdték el minden második embernek odaadni, epic karakterek stb… Tény, 1979-es a manga, de azért illet volna nem csak japánon és amerikán belül kultusszá válnia!

  Hokuto No Ken: AMióta Peter1989 megismertette velem, nagy rajongója lettem! Poszt-apokaliptikus világ, badass karakterek, király skill-ek, remek történet és csavarok… Ha nem lenne a Kinnikuman közelebb hozzám, ez lenne a Best nálam.

  Dragon Ball: Kár róla bármit mondanom, hiszen mindenki ismeri, s habár véleményem az, hogy Dermesztő után abba kellett volna hagyni, Buu még megtudta nálam menteni. Szóval megérdemelten lett híres. Csak ne lett volna már minden második embernek SUper Saiyan 5 skill-je….

  One Piece: A három “nagy shonen”-ből az egyedüli túlélő, aki még tartja magát világához és tud szórakoztatni. Nagyon jó manga. Bár bevallom, miután Blackbeard megszerezte Whitebeard erejét, kezdek kicsit félni, hogy itt is orrba-szájba megy majd a “karakter exkluzív” skill-ek ide-oda adogatása…

  Naruto: Amilyen jól indult (Part I), olyan nagyot zuhant a kupac barnába, s ha nem lenne nagyon erős reklám kampánya, nem a 12 éveseket célozná a mangaka (ahogyan ő maga mondta egy interjúban) és nem shipping fanservice-el akarná eladni amangát a mangaka, 5000 tanbokon sem telne el egy évben. A felépített szabályok és világ megerőszakolása, régi legendás harcosok sárba tiprása, karakter exkluzív skill-ek minden második szereplőnek való odaadása (Fa Elem, Susanoo, Rinnegan stb…), karakter fejlődések helyett karakter visszafejlődések, már a HNK és DBZ korábban is bénának számító égő “csavarok” behozása, régi meghalt szereplők feltámasztása megint csak orrba-szájba, plot armor, a Part I-nél is több értelmetlen ecchi fanservice, retard poénok amiken még a 10 évesek sem nevetnek, moe rajzolás, badass-nek szán de csak röhejes gonoszok, Cell klónok (s itt nem csak egy, hanem három is, akiknek még véletlenül sincs saját originált skill-jük), bűzölgő trágya “történet” név alatt, shipping fanservice orrba-szájba (igaziból már csak erről szól a manga, hogy kivel fog a főhős becsajozni – mintha shonen-bél nem egyértelmű a “főszereplő csak főszereplővel jöhet össze klissé”)….

  Ez a “háború” meg nem több, mint egy rossz vicc! Milyen háború az, ahol csak az utolsó főgonosz tud kiiktatni jófiúkat? Ott volt egy rakás legendás harcos, 2 napjuk volt rá, hogy legalább a közepén kicsináljanak 1-2 fontosabb főszereplőt, de neeeem… egyetlen harcot nem tudtak elveszíteni a jófiúk az egész háború alatt… Ezt a 2 ürgét, akiket jó ha néha láttuk, meg Neji-t, akinek szerepe egyedül csak a Part I-ben volt, is csak azért tette el láb alól, mert nem akart lemaradni a “konkurenciákkal” szemben…

  Szóval igen, halott manga, s nem jobb lesz, csak rosszabb.

  Bleach: Bevallom, nálam érdekes a Bleach azon szempontból, hogy néha az az ember érzése, mintha a mangaka hátához egy sörétes puskát nyomnának, hogy meddig mehet el és meddig nem. Az SS részek bitang jók voltak, de az Arrancar Arc nem, bár tény, voltak ott jó jelenetek, de mivel itt sem akartak elhullani a jó fiúk akkor, amikor kellett volna, sokan itt könyvelték el. Aztán jött a Yu YU Hakusho deja vu Fullbring Arc, ami nem volt rosz, de elkövetett 2 hibát a mangaka: a Fullbring-ek túl gyengéknek lettek beállítva,illetve megpróbált thriller elemeket belerakni, mint pl Tsukishima pszichológiai terrorja Ichigo-n. Itt is voltak jó fordulatok meg jelenetek, de már régen eltemették az Arrancar Arc óta. Végül jött ez a Quincy Arc vagy mi, ahol nagyon sok jó ötletet hozott be, de annyira kapkodott, hogy sajnos az ötletek rovására ment, illetve itt is látszik, hogy meg volt kötve a keze. Mert azt ne mondja nekem senki, hogy valakinek a halálát ilyen részletesre megcsinálja valaki, s aztán önszántából “mégsem halt meg”-et játszik! Látszott, hogy rászóltak, hogy Yamamoto és Sasakibe még mehetnek a rostán, de Byakuya már nem. Oké, hogy Kishimoto is 100-szor eljátszotta egy-egy szereplő halálát, s “mégsem haltak meg”-et játszott (lásd pl Choji apja, akinek halála után kb 5 fejezettel később derült ki, hogy mégsem halt meg).

  Pedig végre elkezdené megmagyarázni a dolgokat, pl Ichigo szüleit, akikről Aizen óta csak annyit lehet tudni, hogy egy Shinigami és egy X-nek a gyermeke (anno mindenki azt hitte, Vasto Lord, de az nagyobb fail lett volna, mint egy Quincy, ami igaziból egy ember különleges erőkkel). Végre megjelent az 5-ik osztag, akik szerencsére kellemes humort visznek a mangába, Lélek Palota és Lélek Király ect… de mint mondtam, túl későn akarta Kubo túl gyorsan behozni mindezt, s ez bizony nem kicsit a rovására ment (pl túl gyorsan lezajlott harcok, kapkodások stb…).
  Én csak akkor nézek bele, amikor kedvem tartja, s azt is a humor miatt meg a kellemes art-ja miatt (mert ha a háromból választanom kellene, melyiknek van a legjobb art-ja, értelemszerűen a Bleach-nek).

  Fairy Tail: Már csak a neve miatt nem olvasom…. “Tündér Farok”? Zanyád! XD

  Hogy őszinte legyek, ha lehet, inkább a 200-nél rövidebb manga sorozatokat olvasom.

 8. istvan7777 szerint:

  No akkor jöjjön egy újabb komment ennyi év után:
  Naruto, Fairy Tail, Bleach – Egyiket se láttam :D És nem is tervezem megnézni egyiket sem az alapján amiket írnak róluk… Mondjuk régen elkezdtem az animéjét a Bleach-nek meg a Fairy Tailnek is, de pár rész után abba is hagytam, annyira nem bírt lekötni. Meg különben is, sablonos shounen fight-ok közül elég egyet látni, és megnézed vele mindet :D Én nekem ez az egy az Inuyasha volt, és mi tagadás, élveztem is (főleg Sesshomaru miatt, baromi érdekes karinak találtam).

  One Piece: ezt szokták mondani a királynak, el is kezdetem és egy darabig még tetszett is, de néha kegyetlenül unalmas volt. De eleinte a sok fan tartotta bennem a reményt, hogy majd később jobb lesz… Aztán az Enies Lobbi-nál (amit az egyik legjobb arcnak mondanak) döbbentem rá, hogy már nem lesz jobb. Persze igazából nem volt olyan rossz, mert története az átlag shounenhez képest nagyon kidolgozott volt, de brutálisan el van nyújtva! Komolyan, harmad annyi játékidőben is le lehetett volna nyomni ezt a sztorit és akkor tényleg ütött volna, de így időrablás. Egyébként ez miatt dobtam is később a Thriller Bark arc vége felé, na ez mocsok sz*r volt. Egyszerűen nem bírtam átrágni magam rajta, pedig sokan mondták már, hogy miért hagytam abba, most jönnek a legjobb arc-ok stb… Na persze! Ha majd egyszer csinálnak egy filler mentes remake-et, talán végignézem, de egyelőre elegem lett.

  Hunter x Hunter (2011)
  Egyik legjobb shounennek tartom, sőt, hosszabbak közül messze a legjobb, egyedül a Gintama éri el ezt a szintet! Nagyon jó volt, nagyon élveztem, már 3x végig néztem az animéjét. Brutál epic karakter, zseniális történet, iszonyat jó hangulata! Ez kell egy jó shounenhez, és ebben ezek meg is vannak! Killua és Hisoka a két kedvenc, de jó pár kari van még, akik egymaguk is elvinnék az egész animét a hátukon! A kedvenc arcom a Chimera Ant, és abból Meruem volt talán a legepicebb. De mennyi jó karakter volt itt Atyaég…!

  Kicsit furcsállom, hogy a nagy shounenek közül a Gintamát meg sem említette senki, pedig ez az egyik legjobb, ha nem a legjobb. Persze Gintamára inkább paródiaként is lehet tekinteni, mert ugye pont azokat a sablonokat, kliséket parodizálja ki, amiket soroltatok a “nagy” shounenekből, de azért néhol tagadhatatlanul átlép shounen fight-ba is, mégpedig elég komolyba! Az első ilyen a Benizakura arc volt, de innentől kezdve folyamatosan jöttek a komolyabb arcok, shouneneket megszégyenítő harcokkal! És ez nem vicc, Gintamában ha komolyra veszik a dolgot, akkor ott minde rész egy extázis (a shoune fight kedvelőknek). Brutálisan jó történeteket épít fel néhány rész alatt! Ugye alapjáraton epizodikus darab, de ilyenkor jó pár részen átívelő történeteket kapunk. És a vége felé a 300. rész-től kezdve közel 30 részen keresztül kapunk ilyet. Itt kezd kibontakozni az anime fősztorija is igazán, és erre is csak azt tudom mondani, hogy brutál epic lett, szép kis fordulatokkal! Nem mellesleg ez is annyi érdekes karakterrel dolgozik, hogy megszámolni nem tudnám, és a végéhez közeledve csak gyűlnek és gyűlnek… Kamui, Okita, Mukuro, Takasugi, Shouyou, de a főhőst, Gintokit sem kell félteni! És egy jó animének ez a lényege, a karakterek. Ha a karakterek nincsenek értelmesem megírva, akkor az egész hamvában holt, mivel a történet alapja gyakorlatilag hiányzik! És itt követik el a hiábát az animék meg úgy általánosságban minden film, sorozat többsége: Nincs értelmesen megírt karakter, nics jól megírt történet. S ha sokat látott ember vagy, egy idő után minden egy sablonos klisés f*snak fog tűnni.

  Fullmetal Alchemist: Testvériség, erről csak röviden:
  Nem mondom, ez is nagyon jó shounen, történetileg egyértelműen a legjobbak közé tartozik, Hunter x Hunter és Gintama után! Persze ez már lehet csak az én szubjektív véleményem, de én előbbi kettőt jobban élveztem. Ennek oka az, hogy nekem valahogy hiányoztak belőle az epic karakterek, hiányzott belőle egy-két hisoka féle beállítottságú, kiszámíthatatlan kar

 9. istvan7777 szerint:

  Hopsz a vége lemaradt, tehát folyt.:

  Ennek oka az, hogy nekem valahogy hiányoztak belőle az epic karakterek, hiányzott belőle egy-két hisoka féle beállítottságú, kiszámíthatatlan karakter. Persze nem tagadom, így is voltak nagyon jó fordulatok, ha legjobb shounenekről beszélek, nálam mindenképp ott van a 3. helyen. Lehet rewatch-olni is fogom nem sokára :) (Inkább, mint hogy a mostani mainstream-eket nézzem…)

  Ezen kívül jó sok rövidebb shounent láttam még, amikről most nem írnék, pedig nem mintha a rövidség a minőség rovására menne náluk, sőt! Vannak rövid, de igen jó shounenek, mint pl. Tengen Toppa Gurren Laggan, Nanatsu no Taizai, No Game No Life, vagy a Death Note-ot, ami egy igazi klasszikus. Ez az anime megmutatta, hogy nem csak az erővel folytatott harcok lehetnek jók, hanem az ész, a logika párbajai is.

  Még van egy hosszabb shounen, amit tervezek megnézni (JoJo széria), első évadát már meg is néztem, és nem volt olyan rossz, igaz, túlságosan nem is nyűgözött le, de a mai shounenek nagy átlagától mindenképpen jobb. De hosszabb véleményt csak akkor fogok róla írni, ha végignéztem az összes évadját.

  Üdv.István

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s