Jinrui wa Suitai Shimashita

És végre a top 5 animém thubsnailjein mindenhol a kék az uralkodó szín!

És nem mellékesen mindegyik kellően elborult. Igen az Azumanga Daioh nálam nem elborult. (Samurai Champlooból meg ugye a gombás, baseballos és hasonló remek epizódok a kedvenceim. Vagy amiben Mugen írni tanult. XD)

Hogyha gondolkodnom kéne, hogy mi tetszett a legjobban

egyértelműen a főhős.

A szarkasztikus beszólásai, és az egész hozzáállása mindenhez kicsit talán antihőssé is tette, de pont ez tetszett benne és a teljes sorozatban, hogy ironikus módon kritizált mindent, ami a 12 részbe belefért. A társadalmat, a manga ipart, a technikai függésünket, az civilizációt, a vallásokat, a társadalmi kapcsolatokat és közben sok egyéb apróságot.

A cím az emberiség hanyatlása, de két emberiség is volt a sorozatban, és egyértelműen nem lett ki mondva melyikre is vonatkozik, vagy hogy esetleg valami teljesen más emberiségre utalt volna.
Az új emberiség a tündérek moe módon mutatták be az emberiség legsötétebb és kegyetlenebb oldalát. Ahogy beszéltek a halálról, vagy mikor a egyik tündér fejével labdáztak, annyira rá lehetett vetíteni sok képmutató látszat mögötti tényleges tetteket.
A sorozat belli emberek is érdekesek voltak, azaz hogy mit is akartak jelképezni. A közömbös csürhe, akik csak félrefordulnak ha valami rosszat látnak.
Az utolsó arc-ban a konklúzió viszont tetszett, a Vadrózsa társaság tagjainak akármilyen defektje is volt végül “Watashi” és Y vissza keveredtek oda, és nem törődtek ezzel. Ez is azt erősítette, hogy az emberek a közömbös tömeget képviselték.

A történetek magukban is tetszettek a mögöttes tartalom nélkül, nem zavart, hogy epizodikus, és nincs mindig egyértelmű értelme. Az űrszondás és az időhurkos ark-ok is elég elvontak voltak, de mégis izgalmas volt mi is lesz a végén konklúzió.
Az arc-ok első részei kicsit mindig álmosak voltak, de a második részekben talán emiatt nagyobb volt a csattanó.

A 10 pontban már elég hamar biztos voltam, az utolsó rész nem befolyásolt ebben semmit. De mikor meghallottam a záró mondatot még a kedvenceim közé is betettem:

(Mindez Nakahara Mei legcinikusabb hangján. )

Reklámok
Kategória: Anime
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s