Kami nomi zo Shiru Sekai 182. fejezet

Ez a fejezet nagyot ütött. Nálam megint teljen más okból mint bárki másnak. ;)
És még csak nem is Ayumi pofonja miatt. :D Vagy Miyako love flag-jei miatt!

Először idézgetek más bejegyzéseimből:

Chihiro a teljesen átlagos iskoláslány kicsit nagy szájal

Ok  ez még triviális.

A Chihiri arc azért tetszett, mert közben Chihiro azután kezdett el flörtölni Keimaval miután az igazi valóját látta meg.

Ez egész konzisztens a mostanában kiderült dolgokkal.

Az aktuálisan folyamatban levő istennő megerősítő akció, nagyon jól ki lett találva. Ilyen jó indok 5 lány egyszeri szerelembe ejtésére. Szerintem az 5 lányban max 3 istennő lehet, kicsit unalmas lenne, ha máris mind meg lenne. Viszont a két lány akiben esetleg nincsen istennő, nehéz kiválasztani, mert akkor az azt jelentené, hogy bele szeret Keimaba a korábbi emlékek nélkül, és ezt később illene is elintézni a emlék törlésnél érdekesebb módon is. Most leginkább Chihiro az akit el tudok képzelni, mint istennő nélküli célpont. És Shiori az aki legnagyobb valószínűség szerint istennő jelölt. Ayumi chan mintha egész sokat tudna, és eddig is elég természet feletti ereje volt. Talán kicsit érdekelni is kezdett mi van ha benne lenne egy istennő. Főleg legutóbb Miyako kérdése után, Kanon chanról, vágott érdekes képet. Miyako telibe találta a legjobb témát.

Múlt héten még az lett volna a kedvenc fejleményem, ha Ayumi még ott [Keima hálószobájában] kinyitja az ajtót és elkapja Chiro karját, de ez még lehet hogy jobb. Szeretném ha ez a szerelmi háromszög megmaradna a későbbiekben is, és tényleg nem lenne egyikőjükben sem istennő.

Ezekből meg az következik, hogy történet nemcsak teljesen ellentétesen halad azzal, amit én akartam, de még a karakterfejlődés, amit Ayuminak akartam, is Chihirohoz került. Mármint, hogy ő oldja fel a szerelmi háromszöget:

Ráadásul bekövetkezett az egyetlen konklúzió a múltheti fejet cliffhangere után, amit nem soroltam fel lehetőségként. Azaz csak egy elég implicit módon célozzam ilyesmire:

Nekem valami olyan tetszene, amiben nem egy őrült yandere lesz, de azért, bármelyik legyen is az igazi ok, azért igaza van Chihironak.

Még ha kicsit erőltetett is, de most tulajdonképpen Chihiro annyira yandere, hogy a szerelmének segít felszedni a legjobb barátnőjét.  Még ha ez paradoxon vagy oximoron vagy szinesztézia vagy akármi egyéb más. :D Szóval ergo ez nem kedvenc konklúzióm lett, de már csak önmagamhoz híven, önellentmondóan még is tetszett egy kicsit.

Szerintem azóta, mióta már csak egy istennő volt hátra az őszinteség lett volna nyerő, de akkor biztosan mikor a Vintage ügynökök támadtak rájuk.

Ez a része ütött a fejezetnek:

Chihiro teljesen ugyanazt gondolja mint én, és talán még Wakaki is. :D De van annyira jó a főhőse, hogy ő még ezek után se azt fogja csinálni, ami a leggyorsabban vezet a célhoz, hanem az ideáljaihoz ragaszkodik. Tehát a részletek, amik nem tetszettek, annyira, és az előző fejezetekben még jobban kihangsúlyozásra kerültek, igen fontos része voltak a történet menetének.

 És, hogy Ayumiban milyen hatást fog kiváltani, annyira nem izgat, szerintem, akárhogy is erőlködnek, Merkúr egyik napról a másikra nem tudná megmenteni a világot, szóval sokat nem változtat a dolgokon. Ráadásul hiába kell még tovább kell Merkúrra várni, azért így kicsit izgalmasabb, mint hogy csak így szépen sorban minden istennő felébred.

A következő fejezetben Chihiro annyit legalább megérdemelne, hogy látja az eredményét annak, ami miatt a szívét összetörték párszor a napokban.
És úgy néz ki Akarinak is van valami ötlete, ha végre felébred minden istennő. Wakaki elég nyilván valóvá tette, hogy nem akar shounen fightott csinálni a mangából, ezért kíváncsi vagyok mit kezd azzal a sok, Vintage ügynökkel.

Reklámok
Kategória: Manga
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Kami nomi zo Shiru Sekai 182. fejezet bejegyzéshez

  1. Duncan szerint:

    A vége óriási volt, azzal a fehér paripával. :D Chihirónak meg örülök, hogy nem csak a butthurt szólt belőle.

  2. kdanni szerint:

    “A vége óriási volt, azzal a fehér paripával.”

    Keima az első fejezetben, amíg Ayuminak szurkolt, hasonló felesleges látványos eszközöket vettet be. Talán emiatt visszatérnek Ayumi emlékei, és Keima mégis sikerrel jár.
    Azaz nem is tudom meg vannak-e már emlékei Ayuminak, elvileg már meg kellene lenniük. És pár dolgot összerakhatott volna már magában, na de ezt az emlék törlés megváltoztatós dolgot sose értettem egyértelműen. És szerintem nem is volt sose egyértelműen kifejtve, hogyan is tér vissza a memóriájuk a hosztoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s