Kami nomi zo Shiru Sekai 180-181. fejezet

A szívecskékkel a végén még viccesebb. :D De a lényeg Ayumi jött, még ha sokat is kellett dolgozni érte. És ha már eljött be is szorult a segge:

Nem tudom, hiába jók önmagukban az egyes fejezetek, összességében valamiért nem élvezem most annyira KamiNomi olvasását. Sokszor szaggatott, az egymást követő dolgok nem követik egymást elég egyenletesen. Sokszor van 180°-os irányváltás, szinte már troll módon, még ha ezzel kb. epic módon kerüli el a manga shounen fight-á válását Wakaki, mégis kicsit zavaró. De leginkább a történet alakulása zavar. De engem biztosán teljesen más része zavar, mint ami a legutóbbi fejezetben nagy felháborodásokat kavart.
Sőt az a része kifejezetten tetszett, de szerintem más okból.

A problémám nem a két aktuális fejezetet érinti, hanem korábbiakat is. Sőt tulajdonképpen Keima minden egyes döntése zavar, amit azóta tett, hogy Chihiroval is beszélt telefonon a beteglátogatások előtt. Eleve, amit ott mondott neki az se volt valami olyan, ami tényleg manipulálta volna Chihirot. :) De azóta, szerintem, a szerelmi 3szög út végig halálra volt ítélve. Keima egyre jobban ásta el magát, és túl erőszakos is volt. Szerintem azóta, mióta már csak egy istennő volt hátra az őszinteség lett volna nyerő,de akkor biztosan mikor a Vintage ügynökök támadtak rájuk. Megjegyzem Haqua is hülye volt ekkor, és főlegmikor Chihirot kellett volna beavatnia, mert már egy ideje ő játszotta Elsiet, ezt kijátszhatta volna. A mostani fejezrtbe, meg kb. megint olyan lúzer volt mint legelőször. (És mégis ő kap színes oldalt a legújabb kötetben lévő extrában. De legalább Tsukuyo is kapott egy extra oldalt a sok unalmassá váló karakter között.)

Ezenkívül zavar még a pár hirtelen bedobott klasszikus shounen, fight elem, amire Keima mindig nemet mond, vagy már majdnem az asspull határát súrolva Lüne mégis hátat fordít. Szép, hogy Wakaki nem csinál tucat shounet a mangából, de ez nem tesz jót az idegeknek.

Harmadik, hogy Wakaki csak éppen hogy több karaktert tud mozgatni mint Kubo. :P Itt volt a nagyszerű alkalom, hogy a régebben látott karakterek is szerepeljenek egy keveset, erre csak a special fejezetben voltak láthatóak, üvegcsövön kívül. Elsieről meg ne is beszéljünk, már hivatalosan is csak az ál-Kanon.

Az utolsó két fejezetben ezen problémáim mind felbukkantak. Keima nem volt a helyzet ura, akkor se mikor tudott volna tenni valamit. A szerelmi háromszög sok minden, csak nem szerelmi, Lüne csak úgy lelépett, és ahhoz, hogy Miyako beférjen, Haquánal el kellet felejtődnie.

A pár dolog ami viszont tetszett: Egyik, hogy pont valami hasonló helyzethez kellett vezetni az eseményeknek. Ez csak egy kicsit boldogít, mert Wakakinak sikerült következetesnek maradnia a Keima meghozott döntéseivel, és végre nem egy tündér mese, ahol minden úgy alakul, ahogy azt a főhős eltervezi. (De szerintem, inkább jobban kellett volna terveznie.)

Másik, hogy a hangulata megmaradt a fejezeteknek, Wakaki berakott utalásokat a karakter CD-k számaira, és elkezdte erőltetni a fanservices-t is, amit annyira nem bánok. :D

Ráadásul Miyako még mindig a legnagyobb arc. :D A KamiNomiban legalább annyira szeretem, mint Risát a To Love-ruba. Remélem következő fejezetben lesz valami vicces és tartalmas párbeszéd közte és Keima között.

Na de a fejezet legfontosabb jelenete:

Mi váltotta ezt ki Chihiroból?:

 • A barátját akarja megmenteni, Keima játszadozásától?
 • A szíve annyira összetört, hogy mindegy neki mi történik, csak Keimának ne legyen jó?
 • A szíve újra meghasadt, és újra egy weiss költözött a szívébe, és az befolyásolja?
 • Lüne vagy más Vintage ügynök játsza el őt, vagy manipulálja?

Nekem valami olyan tetszene, amiben nem egy őrült yandere lesz, de azért, bármelyik legyen is az igazi ok, azért igaza van Chihironak.
És, hogy Ayumiban milyen hatást fog kiváltani, annyira nem izgat, szerintem, akárhogy is erőlködnek, Merkúr egyik napról a másikra nem tudná megmenteni a világot, szóval sokat nem változtat a dolgokon. Ráadásul hiába kell még tovább kell Merkúrra várni, azért így kicsit izgalmasabb, mint hogy csak így szépen sorban minden istennő felébred.

Reklámok
Kategória: Manga
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Kami nomi zo Shiru Sekai 180-181. fejezet bejegyzéshez

 1. Duncan szerint:

  Nekem nincs bajom a “tökéletlen” Keimával, így legalább hihetőbb a karakter. (Még ha hihetetlen hibákat is vét mostanában. :D)

  “A mostani fejezrtbe, meg kb. megint olyan lúzer volt mint legelőször. (És mégis ő kap színes oldalt a legújabb kötetben lévő extrában. De legalább Tsukuyo is kapott egy extra oldalt a sok unalmassá váló karakter között.)”
  Én Haquát nem okolnám. Egyébként Wakaki sorsolással döntötte el, hogy kik kapnak extra oldalt. Haqua nyerte a “fődíjat”, így ő kapott színest.

  “már majdnem az asspull határát súrolva Lüne mégis hátat fordít.”
  Na igen, a múltkori cliffhanger után azt vártam, hogy majd valami nagy összetűzés lesz itt, aztán ez lett belőle… :D Nem volt egy rossz húzás Wakaki-tól. Egyébként biztos, hogy csak ideiglenesen vonult el Lune.

  A fejezet vége viszont nagyon meglepett. Már úgy tűnt, Chihiro levonta a következtetéseket az apróbb magyarázatokból, és azokból amiknek szem és fültanúja volt, és úgy nagyjából megértette a helyzetet, és annak súlyát. Erre ezzel a lépéssel jóformán szétzúzta az utolsó reménysugarat.

 2. Visszajelzés: 2013 Nyári uborka szezon | Kdanni blogja

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s