Haters gonna HATE

Többnyire azt szoktam leírni mi az, ami tetszik valamiből, és a negatív véleményt megtartom magamnak. Ezt nem képmutatásból, vagy a shitstormok elkerülése végett teszem, egyszerűen akkor lesz jó kedvem, ha azokon a részleteken gondolkodom, ami tetszik, és ezeket jegyzem fel magamnak. Pedig nem vagyok el vakult van a kedvenceimben is olyan, amit nem szeretek, még a Gintamában is.
Az előző bejegyzés hozzászólásaiban felszínre került a téma, hogy mit nem szeretek, és akkor most kivételesen írok egy shitstorm generátor posztot, ha így benne vagyok a témában.
Ilyen agresszív kismalac módon felsorolom mi az amit gyűlölök:

 Ezt a gyűlölet-szeretet témát azért nem szeretem , mert az internet arctalan világában az menő, ha te vagy a megmondó ember, és mindenki helyesel veled utána, és személyes sértésnek veszik sokan az ellenkező véleményt. A másik, hogy mindenki végletekben gondolkozik (like, és, hát más alternatíva nincs is), kevés az olyan ember, aki árnyalja a véleményét, …

 Egy nagyon friss élmény ezért szerepel ennyire elől:

Ez az egy oldal szinte mindent összefoglal, amit gyűlölni lehet a Naruto-ban:

 • 5 kage vs. akárki: legjobb stratégia a legerősebb harcosokat egyetlen pontban értelmetlenül feláldozni egy hulla ellen. És még ezután valaki még mindig komoly nindsza harcokat lát a dologba. -_-#
 • Sasuke: mostanra, ha csak meglátom őt, egy hatalmas doboz lebeg a szemem előtt irracionalitás címkével.
 • A hullák több karakter fejlődésen mennek át mint az élők. -_-#
 • És még mindig nincs vége!

Fairy Tail:

És most bevallom rühellem Erzát, bármilyen indok nélkül annak ellenére is, hogy ujjongtam az Erza vs. EdoErza elleni harcnál.

És ami miatt legjobban rühelem Mashimát, hogy megerőszakolta Rave Mastert és a Oracon Seist.

De azért felé mégis csak Tsun-Dere vagyok, és több húzását bírom mint rühellem, de mostanában inkább semlegesek a húzásai:

Reborn!

Simán dobtam volna a Blechel együtt, (aminek a történetét még azért nem sikerült mindig megírnom, mert tényleg nem szeretek ilyen gyűlölködő bejegyzést írni. :|), ha nincsen Hibari, most is majnem vissza pontoztam a legutóbbi jelenete után, de azután Tsuna megint annyira debil volt, hogy inkább nem, és szinte mindig ez van, van egy akkora debilség kb. 1 havonta, hogy az már fáj.
És azért gyűlölöm, mert van benne amit szeretek, ha nem lenne gondolkodás nélkül dobnám, és nem kínoznám magam.

To Loveru Darkness: lásd előző bejegyzés kommentjei. :D

Deadman Wonderland anime: a kettő közül az egyik anime, amit végig szenvedtem azután is, hogy már tényleg nem esett jól. És nem azt gyűlölöm benne, hogy el lett baszva, hanem voltak elvárásaim, és azok nem teljesültek.

Canaan: A másik anime,  amit végig szenvedtem azután , hogy nem esett jól nézni. Racionális érveket, nem tudok fel hozni miért nem tetszett. Ráadásul nekem Yunyun volt a kedvencem, és a hulla baszós jelenetnél pont nem figyeltem. (De annyira nem érdekelt, hogy még a hulla baszós jelenetet se néztem vissza!)

(Szeretném azt hinni, igényes vagyok amiatt, hogy ha már valami nem esik jól abba hagyom, akár a vége előtt 2-3 résszel is, ha már az ízlésem nem a legigényesebb. XD)

In general:

 • fillerek: (minőségtől függetlenül) Sőt az apró módosításokat se az eredeti anyaghoz képes. Erről viszont pont van egy jó bejegyzésem.
 • az előző bejegyzésből jutott eszembe: A hangulat festő jelenetek elvesztése adaptálás során. (Ezért tudom rühellni az összes FMA animét a brotherhooddal együtt :D)
 • A folyamatos félreértéseken alapuló poénokat. Pl. Mitsudomoe: Az egyetlen nem félre értésekből adódó skicc a kedvencem. (viszont egyre nagyobb kedvem lenne újra belenézni, talán szép lassan adagolva.)
 • Ezt inkább az amerikai sorozatok és rajzfilmek miatt, de animében is van ilyen: a nagyon okos, de szociálisan vissza maradt emberkéket, mindig debilnek sikerül ábrázolni.

Fórumokon blogokon olvasott dolgok közül mit utálók:

 • “I hate dat useless bitch!” : OMG és ezt szinte mindig olyanra mondják, aki nem is tudna semmit tenni akárhogy akarja, vagy arra, aki nincs képernyőn és teljesen az szerző hibája, hogy nem rakja az események sodrásába. Ezek a karakterek ráadásul szinte mindig a puszta létükkel sokat tesznek, megalapozzák, vagy egyenesen ők váltják ki a főhős karakter fejlődését, vagy ők tartják a főhőst a normalitás határán. És teljesen a történet megerőszakolása lenne, ha egyszer csak el kezdenének valamit csinálni.
 • Haters gonna hate: Ha valamiről leírom, hogy rühelem vagy gyűlölöm, akkor ez egy triviális meglátás, viszont sokszor olyan dolgokról is szoktam negatívan vagy kritikusan írni, amit alapvetően szeretek. De sokan csak végletekben tudnak gondolkozni. (LIKE vagy HATE)
 • “Worst fanbase”: Azaz ez még annyira nem lenne gáz, tényleg van egy két rajongótábor, ami kicsit idegesítő tud lenni, én személy szerint, még ha az nem is egy teljesen egybe függő rajongótábor az “L avatárt” használó embereket gyűlölöm. Na de a lényeg azokat nem szeretem akik, amiatt nem szeretnek magát egy animét vagy mangát, mert nem szeretik a rajongótáborát.
 • Ha egy karakter több szerepet kap, vagy épp fordítva, akkor hirtelen mindenki át pártol a sokat szereplő karakter mellé és elfelejtik a régit. Ráadásul elég sokan összemossák egy karakter személyiségét a tetteivel. Ennek összhangban kell lenni, de az, ami a karakterrel történik és annak a személyiségéhez nem kapcsolódó dolgokkal ugyan ez a helyzet, és ez kifejezetten irritál. Ugyan ez abban esetben, mikor egy karakter aki nem szerepel megkapja, hogy nincs személyisége. Szerintem ez is inkább a szerző hibája, hogy nem tudja olyan karakterek személyiségét árnyalja, akik nem a főszálban szerepelnek közvetlenül.
 • Gintama is the best comedy ever!: Hát nem tudom vígjátékként nálam, biztos nincs a top 10-ben. A wc-poénok kifejezetten irritálnak, a pénisz poénokat rühellem, a tsukomi-boki játék is elég idegesítő. És ezekben a legjobban azt utálom, hogy mégis ez tartja életben a Gintamát, szóval Jumpot vásárló kiskölykök nem szavaznának a Gintamára a tartalmas komoly arcok érzelmi hullám vasútjai miatt. ;_;
  Bár az is igaz, hogy magukat a poénokat ki nem állhatom, az ilyen fejezetek és részek is összeállnak végül valami olyanná, amire, azt mondom ez tényleg a kedvenc sorozatomból van.
Reklámok
Kategória: Anime, Gintama, Manga, Napló
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

6 hozzászólás a(z) Haters gonna HATE bejegyzéshez

 1. Duncan szerint:

  Ha tudtam volna, hogy mit váltok ki a “haters gonna hate”-tel, akkor inkább mellőztem volna. :D

 2. Titkos szerint:

  Ha már így belejöttünk a másik témában is… XD (Meg mondtad, hogy amúgy is hiányolod mások postjait. :D)

  Naruto – Sosem kedveltem, az elején úgy úgy álltam neki, hogy “OK, a karakterdizájn taszít, a történet sem tűnik akkora durranásnak, hogy egyáltalán belekezdjek, de egymillió fan csak nem tévedhet!”. Hát de. XD Vagyis ebben az esetben igen. XD Persze nem a fanok miatt utáltam meg ezt a cuccot, inkább mert a mangaka sem veszi komolyan. A saját maga által kitalált dolgokat képes sárba tiporni 1-2 fejezet múlva, teljesen asspullokra építi az egész sztorit, és mivel a kezdeti hangulat/felépítés mostanra már rég a múlté, sok kezdeti hardcore fan is valósággal meggyűlölte ezt a mangát mostanra. Bravo Kishimoto! :D

  Fairy Tail – LOL, az a Gerard kép! XDDDDDDDDDDD OK, nekem ezzel semmi bajom, de talán azért, mert el sem kezdtem olvasni. XD Egyszerűen nem fogott meg az alapszituáció, ráadásul tök olyan, mintha összegyúrták volna a One Piece-t a Rave Masterrel, aztán szélnek eresztenék, “hadd menjen, nézzük mi lesz belőle” alapon. Ellenben volt, hogy pont az általad említett haterekkel teli fórumokon jókat röhögtem azon, hogy Gerard minden egyes új felbukkanásából tornádó méretű shitstorm kerekedett. :D (Szóval gyakorlatilag úgy kedveltem meg a karaktert, hogy őt magát nem is ismerem, de tudtam, hogy ha felbukkan a sztoriban, a fórumon garantált lesz a szórakozásom. XD)

  Reborn és Bleach – Előbbit nem olvastam, egyrészt a FT-hez hasonlóan itt sem keltette fel az alapszitu az érdeklődésem, másrészt mondták, hogy az eleje nehezen indul be, utána meg beáll a szokásos standard shounen fight szintre. A Bleach szódával elmenne, de sajnos kiderült, ahogy jöttek sorban az arcok, hogy Kubo az a fajta mangaka, aki képtelen egy hosszú sztorival dolgozni: minél inkább nyúlik a történet, annál inkább belekeveredett a saját maga által korábban leírt dolgokba, vagy szintén előjött ő is asspull megoldásokkal, amiket meglepőnek szánt volna, de inkább nevetségesre/szánalmasra sikerültek. Kissé Kishimoto-feeling ebből a szempontból, de ilyen erős dolgot azért nem írnék rá, lévén szvsz az összes hibájával együtt is jobban egyben tudta tartani a mangáját, mint ninjamániás kollégája. Igazából ha a Soul Society után lezárta volna a sztorit, azt mondanám, hogy határozottan a jobb shounen fight mangák közé lehetne sorolni a Bleachet.

  TLR: Darkness – Na igen, ezt “odaát” már rendesen kitárgyaltuk, és bár én még nem adtam fel, hogy lesz ebből valami, a “vádpontjaid” jogosak. Őszinte leszek: túlságosan hozzám nőttek a karakterek az évek során. Ez az a manga, ahol annyira kötődöm a szereplőkhöz, hogy a mangaka jóformán akármilyen hülyeséget lenyomhat a torkomon, valószínűleg továbbra is olvasni fogom, mert egyrészt érdekel, hogy mi lesz ennek az egésznek a vége (és hátha még pozitív irányt is vesz legalább a befejezés, ha más nem…), másrészt mivel itt azért nem nagyon van összefüggő plot, viszonylag kicsi az esélye, hogy önellentmondásba keveredjen magával a mangaka. (Plusz ezt ugye ketten csinálják, OK, hogy Hasemi ír, és Yabuki rajzol, de talán nagyobb eséllyel tudnak hatni egymásra, vagy veszik észre egymás hülyeségeit, pl. egy rajzolási hibát, vagy egy tátongó plothole-t.)

  “fillerek”

  Nekem nincs bajom velük, ha nem lógnak ki nagyon a canon sztoriból, és legalább valami közepes szintű “alibi történetet” fel tudnak mutatni, vagy szórakoztató epizodikus részek sorozatát.

  “I hate dat useless bitch!”

  Jajj, ez most megint TLR lesz, de imádom a Haruna haterek fő indokát: “Utálom Harunát, mert kevésbé érdekes, mint a többi szereplő.” Aham, szóval van egy manga, ahol az összes csaj egy fétis megtestesítője (tsundere, cute, tanárnő, iskolaorvos, imotou, stb-stb.), és akkor pl. a tsundere Yui az szerintük jobban kidolgozott, és érdekesebb karakter, mint a cute Haruna, vagy a silent moe loli Yami? XD Mert szerintem kb. a legtöbbjük egy mondatban/szóban jellemezhető, az meg már ízlés kérdése, hogy kinek melyik csaj jön be jobban, de elég hülyén veszi ki magát, amikor karaktermélységre vagy hasonló hivatkozva próbálják magyarázni a bizonyítványukat. XD Mondják inkább, hogy gyűlölik, idegesíti őket, mert nem az esetük, és akkor tőlem rendben van a dolog, én attól még úgyis szeretem. XD

  “Haters gonna hate”

  Ezzel meg annyi bajom van, hogy vitában nem éri meg használni, mert olyan “olcsó” megoldás, ráadásul egy szimpla megállapítás.

  -Utálom XY sorozatot, mert… *logikus érvek*
  -LOL, haters gonna hate.

  Ez így olyan “olcsó” megoldás, az illető “felmenti” magát a normális válaszadás alól. Meg olyan, mintha leírnák, hogy “A Nap mindig felkel.” XD Persze lehet, hogy tényleg jön valami hülye troll, aki láthatóan direkt kötözködik, meg próbál flame-et generálni, de akkor arra meg reagálni sem kell szerintem, felesleges 4chanról nyúlt mondatokkal nyugtázni, amit amúgy is lát mindenki. XD

  “Worst fanbase”

  Van egy pár, szó se róluk, de mivel tudom, hogy a legtöbb dolognak (animéken/mangákon kívül is) mindig van egy “egészséges” és egy igen elborul rajongótábora, ezért ez alapján szerintem elég igazságtalan komplett sorozatokat/filmeket/képregényeket leszórni. Illetve van ennek egy “alfaja”: amikor valaki azért dönti el, hogy nem néz meg egy sorozatot, mert éppen mindenki azt fanolja. Csak nem tudom miből gondolják, hogy akkor az csak rossz lehet. Adni kell neki egy esélyt, aztán max úgy jár az illető, mint én a Narutóval: szeretnem nem sikerült, de legalább már értem, hogy mire fel van ekkora fanbázisa. XD

  “Ha egy karakter több szerepet kap, vagy épp fordítva, akkor hirtelen mindenki át pártol a sokat szereplő karakter mellé és elfelejtik a régit.”

  Ezt meg soha nem is tudtam megérteni. Most XY karaktert kedvelik, vagy mindig azt a random szereplőt, aki épp a heti fejezetben ugrál?

  “Gintama is the best comedy ever!”

  Láttam pár részét, de annyira nem fogott meg. Pl. a Death Note paródia epizód úgy közepes szinten volt vicces, egyszer el lehetett rajta röhögni, de tuti nem nézném meg újra, és ráadásul annyira nem is volt jó, hogy rendszert csináljak a dologból, és mondjuk nekiessek a sorozatnak az elejéről. Ráadásul pont a fanok “beszéltek le róla” azzal, hogy bár vannak benne baromi vicces részek, azonban a sorozat színvonala erősen hullámzó, ők is mondták, hogy sokszor 2-3 egymást követő epizódban sem jön olyan fúdenagy poén, így meg nekem pláne nem érné meg a dolog. (Plusz ez legyen az én bajom, de valahogy egyik karaktert sem tudtam különösebben megkedvelni.)

 3. kdanni szerint:

  “Worst fanbase”
  Újabban a To Love-ru fanok is kezdenek fárasztani. :P

  Akár milyen erősen is próbálom tagadni, a Narutó volt az egyik első manga amibe belekezdtem, és egyetlen azóta is olvasok, szóval most már akármennyire is “gyűlölöm” végig szenvedem. :)

  FT, a minden lehetséges szerepet betöltő Gerard, még nem is zavar, csak azt a képet már nagyon beakartam tenni valahova. XD

  “Őszinte leszek: túlságosan hozzám nőttek a karakterek az évek során.”
  Ezzel én annyira nem tudok azonosulni, dobtam már sorozatot, amiben az egyik karakter a kedvencem volt. Pl. a Negima! és Negima!?, az egyiket, nem tudom melyiket 5 perc után, a másikból talán egy részt végig néztem. Pont azért, mert nem bírtam, olyan formában nézni a kedvenc karaktereim.

  ““Utálom Harunát, mert kevésbé érdekes, mint a többi szereplő.””
  Számomra pont az “unalmas” emberek az érdekesebbek, mert jobban érdekel a hétköznapi karakterek, hogyan kezelik a felfordulást. Az őrült űrlények, annyira nem érintenek meg akárhogy is reagálnak ezekre, velük kapcsolatban az izgalmas, hogyan reagálnak a hétköznapi dolgokra.

  “Pl. a Death Note paródia epizód úgy közepes szinten volt vicces”
  Az ilyen részek a mangában viccesebbek, akárhogy mindenki azzal jön, hogy a Gintama nem ér semmit seiyuk nélkül. :D
  “.. azonban a sorozat színvonala erősen hullámzó ..”
  Szerintem nem a színvonal a hullámzó, hanem teljesen más a koncepció egyes részek mögött, van ami a debilségre épít, van ami trollkodásra épít, van ami társadalom kritikákra, van ami paródiára, van ami a tragikomikumra, és van ami mindegyikre egyszerre. Aztán biztos nagyon kevés ember van, akinek mindegyiket egyformán beveszi a gyomra.
  “de valahogy egyik karaktert sem tudtam különösebben megkedvelni”
  Igazából én is csak a komoly arcok alatt szeretem a karaktereket, de akkor még a legapróbb mellék és háttér karaktert is. :D Sőt legjobban az egy fejezetes nagyon keményen kontrasztos már-már inkább tragikus mint tragikomikus fejezetekben szeretem a karaktereket, és szerintem ez az igazi arcuk.
  (Btw. azt kifejezetten gyűlölöm, hogy olyan karakterek mint Kondo san, vagy Sa-chan még a komoly jelenetekben se tudnak megszabadulni a debilségüktől.)

 4. Visszajelzés: 2012 tél utolsó ránézésre | Kdanni blogja

 5. Visszajelzés: Szezonváltás 2012 tavasz – 2012 nyár | Kdanni blogja

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s