Kedvenc karaktereim

Végre sikerült egy formát találnom a kedvenc karaktereim felsorolásra. Nehéz teljesen különböző karakterek között rangsort felállítani, ezért az egyes karakter típusokon belül szedem össze a dobogós karaktereket.
Mint azt már talán említettem az abszolút kedvenc karakterem Misaka Mikoto. Misaka egyértelműen tsundere, ezért legyen is az első típusú karakter a tsundere:

Tsundere

 

Misaka Mikoto

Nem csak a tsunderesége miatt szeretem, és a tsundereségét se csak Touma irányában. (Sõt a MISAKA-k irányában még inkább szeretem. :))
Az első Toaru sorozat 13. részében a hídon lejátszódó jelenet manga változata olvasása közben szerettem meg ennyire. Akkor rengeteg különböző érzelem tört elő belőle. A Railgun mangából ráadásul az előzménye is kiderült, és az alapján tényleg volt oka őrjöngeni
A különböző adaptációk közül a Railgun manga változatában szeretem legjobban a személyiségét, viszont ha figyelembe veszem, hogy 14 éves akkor az elsõ Index animében talán még jobb.
Tényleg ha az egész Sister hálózatot számítjuk az elsõ 200.012 kedvenc karakterem Misaka.

Hasegawa Chisame

A tökéletes tsundere, Naru Narusegawából kifejlődve, mint az a hivatalos karakter profiljából is kiderül. (Az a kötet meg van amiben az õ profilja van.)
Azt szeretem benne igazán, hogy nem csak az üres, egyik percben szétveri valaki fejét egy baseball ütővel, majd pár perccel később odabújik hozzá tsundere, hanem tényleg majdnem minden helyzetben van benne egy belső vívódás. A sorozat elején is meg volt ez, de a legjobban, legdrámaibban akkor jött elő, mikor Negi a tekercsben harcolt az életéért. A tekercs keresztül nem szúrása az egyik kedvenc jelenetem, azután volt csak igazán tsundere Chiu-chan. :D

Sawachika Eri

Eri chan tsunderesége egyértelműen a hatalmas büszkeségéből fakad. Sokszor ahhoz is bûszke volt, hogy saját magának beismerje az érzelmeit. De pont ez a büszkesége és az eleganciája teszi olyan jó ojou-samává, ami sokkal inkább megfogott a karaktereben.
Ahogy végül a mangában “végezte” nekem még tetszett is. Amúgy sem bírták volna hosszabb idáig egymás melett Harimával, így hogy eljegyezték egymást, és Harima a világot járja talán tovább is bírja a kapcsolatuk. :P A SR Z-ben ráadásul további utalások is voltak erre.

Dojiko

A dojiko meghatározása érdekes kérdés. Fõleg ha a destruktív dojikokat is számításban vesszük. Egy biztos Eri chan nem dojiko, viszont Sayo chan nagyon is az:

 

A kedvenc dojikommal kapcsolatban nem is vagyok biztos, hogy tényleg dojiko-e, de szerintem Nino-san van annyira destruktiv mint P-ko, csak õ mentálisan okozza a károkat Ric-nek. XD Viszont a másik kettõ biztos dojiko.

 

Nino-san

Az Arakawa under the brige-nek 5 perc után megadtam a 10 pontot, és Nino-san ugyan ennyi idõ alatt került a kedvenc karaktereim közé. Tulajdonképpen a haja minden lebbenését imádom. Ezért nem is tudok valami mélyen szántó indoklást írni erről. XD

Miranda Lotto

Ő volt az egyik elsõ tényleg kedvenc anime/manga karakterem, aki nem csak egy adott sorozatból tűnt ki, hanem más sorozatokkal össze hasonlítva, is õt jelöltem kedvencnek.
Az első megjelenése és a későbbi tettei, annyira vicces ellentétet alkottak, de mégis emiatt valahogy valóságosabb, szerethetőbb karakter tud lenni.

Kasuga Ayumu aka. Osaka

Hatalmas szövegei vannak, amiket Matsuoka Yuki még inkább feldobott.
Elismerem akkora mély személyisége nincsen, de szerintem nem is kell neki. Az Azumanga pont attól jó, hogy könnyû olvasmány, mégha a 4-az-1-ben kötetnek rendesen van súlya. :D

Badass Cute

 

Lan Fan

A legapróbb jeleneteket is imádom amiben benne van, sõt ezeket imádom legjobban! És ezek nem kerültek bele egyik anime változatba se. Ez hatalmas komplexust okozott nekem, ha még nem tűnt volna fel.
A személyisége kicsit kudere, kicsit yamato nadeshiko, nagyon yandere, de igazából egy harcos és a személyisége nem ingatja meg egy percig se, sõt. A FMA-ban a kedvenc karaktereim elég szörnyû sorsokat kaptak és Lan Fan se kivétel. De így meg tudta mutatni mennyire is erõs, és itt nem power levelre gondolok. :P

Roda

Nagyából teljesen ugyan az mint Lan Fan. //Talán még a kihagyott jelenetek tekintetében is. De mégis teljesen más karakter. Lan Fan csak azért van elõbb, mert õt elõbb láttam meg.
Roda is olyan karakter aki többnyire csak a rosszat kapja jussául. De úgy néz ki ez a fetishem, azt nagyon bírom ha egy nõ szemében mély szomurúság és a szenvedés látszik. És még mielõtt nagy félreértés lenne belõle, az ilyen karaktereket szeretem, és fõleg akkor ha emelett még egy kis tûz is ég a szemükben, hogy mégsem adják fel, és tovább harcolnak. Az ilyen karaktereket az ember nem tudná megálni, hogy magához ölelje, (legyen bármilyen nemû is ;)).

Sakurazaki Setsuna

Azért neki is jutott ez meg az. Setsuna a Mahora fesztivál alatt volt a legaktívabb, a fenti kép is onnan van. Itt tényleg egyszerre aranyos és badass. :D A fesztivál alatt a budokaion ahogy jutott elõrre úgy fejlõdõtt. És kegyetlenül legyõzte Asunát megelõzve a kliséket! (Már ezért itt a helye.) Ráadásul ezzel a gyõzelmével Evat is kellemetlen helyzetbe hozta.
A mostani fanservice girl szerepe Konokával, kicsit kezd ellaposodni, ráadásul a harcát se láttuk Tsukuyo ellen. De azért remélem még fog fejlõdni a karaktere.

Badass Mommy

 

Hagoromo Gitsune

Ez is szerelem volt első látásra, tehát már akkor a kedvencem volt mikor a személyiségéről nem lehet semmit tudni. Már maga a karakter dizájnja, a teljesen fekete-fehérségével, és a kegyetlen mosolya, teljesen elég lett volna nekem, de mint kiderült az ő szemében is ott a szomorúság és tűz. Kíváncsi mi lesz vele ezután. Talán abban a formában már nem tér vissza, amibe bele szerettem, de én még reménykedem.

Medusa

Szint úgy a kegyetlen mosoly, ami meg fogott benne, és az őrülete. De úgy néz ki most már a mangában is vége. :(

Yukimura Sumiko

Sokáig csak abban a jelenben látszott igazán, amikor azzal a sárkánnyal küzdött, de már akkor megragadt rajta a szemem. És amikor végre fontos szerepet kapott, annyira badass volt, hogy majdnem kiakadt a badasso-meterem! :D

Badass loli

 

A badass lolik jól mutatnak a kötet borítókon. :D

Road

Kegyetlen mosolyú yandere. A goth stílusa is jól ki volt dolgozva. Ezért is nem tetszett anyirra az egyen Noah egyenruha. Az Allanhez fűződő kapcsolata is tetszik. De ha már a kedvenc karakterem, akkor most az ő sorsa is kérdéses a jövőre nézve, vissza tér-e még abban a formában, amit szeretek.

Evangeline A. K. McDowell

Itt látható a lényeg. (A Chisaménél emlitett jelenet is ott van. :P)

Niche

Amikor először találkoztam a Tegami Bachicval akkor még az első kötetnél sokkal több nem lehetett be scanalve, ami nagyábból azzal ér véget, hogy Lag és Niche tényleg egy párossá válik, már akkor megszerettem Nichet főleg a szemei miatt. :) És azóta is csak egyre badassabb és egyre lolibb. :P

Yamato nadeshiko

 

Yakumo

Ha yamato nadeshiko akkor biztos, hogy Kobajashi Jin karakter, de nem tudom, hogy School Rumble-ből vagy a Natsu Arashiből?? Azér legyen Yakumo, mert, a Natsu Arashiban minden szellem a múltból yamato nadesiko, és van más attribútuma, míg Yakumo tisztán Yamato Nadeshiko. (Bár azért a School Rumble-ben is volt pár karakter aki valahol mélyen yamato nadeshiko is volt. (Miko-chan))

Nakatsukasa Tsubaki

Yamato nadeshiko, de mellette egy harcos, vagy inkább fegyver. És tulajdonképpen a fegyver szerep a legjobban egy yamato nadeshikohoz illik. Ezért is szeretem annyira őt. A harc jeleneti mindig nagyon meghatóak tudnak lenni. És jó a kontraszt közte és BlackStar között.

Tokine

Szintén egy harcos yamato nadeshiko. De neki is minden mozdulatában benne van az elegancia, még harc közben is. Az érzelmeit is elfolytja, méltóan a yamato nadeshikokhoz, de amikor előtörnek belőle, akkor még hatásosabbak.

Genki Girl

 

Saegusa Matsuri

Genki girl yamato nadeshiko! (Csak mert még nem írtam le eleget a yamato nadeshikot.) A mangabán még jobban tetszett a személyisége, de az anime nézése közben is elmosolyodtam, ha csak ő került a képbe. Már nem emlékszem, hogy az animében hogyan került bele, vagy benne volt-e egyáltalan az anya halálához való viszonya, de akkor a szemében ott volt szomorúság, meg mutatva mennyi erő kell ahhoz, hogy genki girl legyen. :D -1- -2-

Haibara Nanaka

Csak rá kell nézni, és már árad belőle az energia. De mégis shogi játékos, tehát az energiája nem csak gondolkozás nélkül lesz elpazarolva. Az arcja valamiért nagyon tetszett, itt is talán az lett bemutatva, hogy egy genki girlnek is kell valami támasz, és az ő szívük is meghasadhat. Egy kicsi spoiler a mostani KamiNomi helyzetről, lehet újra fog szerepelni a következő fejezetekben! Bár lehet szövege nem lesz. :(

Kon Futaba

Kon senpai genki girl, ugye? Szóval egy rocker, pingpong csapat kapitány mi lenne más? Van ez a wifu dolog, amitől én elég távol szeretnék maradni, de ha nagyon választani kell, akkor Kon senpaial a legintimebb a kapcsolatom, mivel már több mint 1 éve ő az asztalom háttere. :D

Inchou

 

Tudom, hogy ketten közülük nem osztály felelősek, de szerintem egy kategóriában illik a személyiségük, és mikor Hanekawa lepasszolta melót Senjogahara átvette tőle minden probléma nélkül. :D

Kitsu Chiri

Chiri chan karaktere mostanában a kimért precíz karakteről, a pchiho yandere irányába változott, de ez különösebben nem zavar, sőt nekem bejön. Ahhoz, hogy ennyire megszeressem nagyban hozzá járult Inoue Marina is.

Yukihiro Ayaka

Az elegenciája és a shotakon yanderesége poénos kontrasztot alkotnak. És az Asunával való kapcsolata is nagyon sokat hozzá ad a karakteréhez, mikor jön már ki a 350 fejezet!!! De legfőképp akkor is Inchou, amiből adódik egy is anyáskodás a részéről mindenki felé. Emiatt nem is féltem Negit, ha kettesbe kerül vele, sőt ez a két abszolút kedvenc jelenetem közül az egyik. :)

Senjougahara Hitagi

És igazából nem is szeretem! Azaz hypot nem szeretem körülötte. Annyi vita van róla, hogy milyen karakter is valójában, de nekem pont az tetszik benne, hogy van annyira erős akaratú, hogy ne lehessen csak úgy beskatulyázni (A legutolsó Nise ep. (3.) rulzot!)

A hősnő barátnője

Azaz akik sose magukért hanem másért angstelnek. :P

 

Tatsuki

Ebben a képben minden benne van!

Captain

Úgy láttam, hogy az Ogres arc már az animében is lement, így talán annyira nem kell magyarázkodnom. Az szerintem egy nyerő húzás volt, hogy ő volt az első aki Himekohoz kezdett közeledni és csak utána Bossun. De ő is olyan első látásra beleesős karakter nálam, azok a copfok!

Sayaka

Szomorú szemek, benne tűz, őrület, tragikum. WIN!

Mellékkarakterek

Remélem már nem kell magyaráznom, hogy vannak furcsa dolgaim. :D Az is egy ilyen, hogy az átlag sorozatokban többnyire a mellékkarakterek közül kerül ki a kedvencem. De vannak olyan sorozatok, ahol kifejezetten szeretem a mellék karaktereket, mint Negima, Air Gear vagy Gintama, jé pont a kedvenceim, de a legjobban akkor is Kobayashi Jin mellékkaraktereit bírom.

És nálam a karakterek rangsorolása a következő: főhős, hősnő, főszereplő, szereplő, mellékszereplő, visszatérő szereplő, háttérszereplő. Szóval néha a kedvenc mellékkarakter topicban leírtak láttán csak verem a fejem a falba. Hogy lehet valakit mellék karakternek nevezni, ha beszélt 5-10 mondatnál többet és lehet tudni a teljes nevét?!
(Zárojeles megjegyzés vannak, kedvenc visszatérő és háttérkaraktereim is. XD)

 

Saeko

 Kobayashi pár utalással olyan karaktert adott neki, amibe bele lehet szeretni. A történet, amit valószínűleg ő írt a fesztiválra, és a maido caféban nyújtott teljesítménye szerintem csak a nagyon kis része, annak amire képes. De aki a mellékkaraktereket szereti, annak belekel törődni, hogy nem tudhat meg ennél többet a karakterről akit szeret.
De így az illúzió sem lesz lerombolva, hogy mégse az aki.

Yusa

Az első részben felfigyeltem rá, mikor a koncert alatt, valakinek, már azt se tudom kinek, elkapta a bokáját a koncert alatt, és onnantól kezdve minden mozzanatát jobban figyeltem. És az arcáról tényleg sok minden lelehet olvasni, arra már sajnos nem emlékszem pontosan mit, de amin a főbb szereplők végig mentek, végig ment ő is. Csak őt a háttérben kevesen vehették észre, de szerencsére azért voltak ilyenek, mert róla is van egy pár fanart.

Tama

Ő egyértelműen nem illik a definíciómba,  de képviselje ő azokat a Gintama mellékkaraktereket, akik csak egyszer-kétszer tűntek fel, de mégis nyomot hagytak bennem. :D

Yandere

No comment.

Moe

   

 Darry

Kezdetben csorgó nyálú loli, aztán szexy katona plugsuit-ba. T_T

 Abiru

Szerintem a Zetsubou Sensei lányokra illik leginkább a moe definíciója, ami a wikipedián van fenn, de közülük is Abiru a legmoébb, amihez nagyban hozzájárult Goto Yuko.

Komori Kiri

Szintén egy tagja a Zetsubou Shoujo-tachinak. :D

A következő karakter típus saját találmány:

Pizsamában aranyos
Meztelenül dögös
Fegyverrel a kezében badass

(Zárójelben: + jó segge van, ami kicsit leszűkíti a kört.)

Akit nézve felfedeztem a karaktert: Kagurazaka Asuna

 

Akinél a fegyver a “görkorcsolya”: Noyamano Ringo

 

Akashiya Moka

 

Akinek a fegyvere a saját teste: Furinji Miu

 

Suou Mikoto

 

Sakaki igazából kivétel, mert nem menne fegyver közelében, de mikor a váltóban futott azért elég badass volt:

 

És végül valaki, akinek elég egyetlen kép a 3 attribútum bemutatásához:

Már vagy egy fél éve elkezdtem írni a bejegyzést, és végre elkészült!  A karaktereket pedig még régebben el kezdtem válogatni, és habár azóta rengeteg új karaktert láttam, lényegében nem változott a lista, szóval tényleg nem akármilyen karaktereket gyűjtöttem össze.
Viszont most tűnt fel :P, hogy mind női karakter. Majd egyszer csinálok egy kedvenc férfi karakter listát is, de az hogy itt nincs egy se, nem torzítja az eredményt, a női karaktereket sokkal sokkal magasabbra rangsorom. ;)

Reklámok
Kategória: Anime, Fanboykodás, Hagoromo Kitsune, Manga, Misaka Mikoto, Nino
Címke: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Kedvenc karaktereim bejegyzéshez

  1. Joker-san szerint:

    Jó összeállítás. És mennyi karakter van Akamatsutól és Kobayashitól, valamit nagyon tudhatnak :D És ha már Akamatsu: nekem badass cute kategóriában az egyik kedvencem Motoko-chan a Love Hinából.

    • kdanni szerint:

      Tényleg Love Hina, a Negima teljesen elhomályosította, ráadásul mivel már vagy 2 éve nem sikerült megszereznem a 6. kötetet, így nem sikerült felélénkítenem az emléket. És Motoko tényleg lehetne dobogós, főleg miután a epilógusban kiderül, hogy elkezdett romantikus regényeket írni. :D

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s