Kami nomi zo Shiru Sekai

Most, hogy a szezon kezd véget érni, írok egy teljes bejegyzést a befejezett sorozatok után. Habár most három részre szedem a bejezést: anime, a manga az a része amit olvastam, és az a része amit hivatalosan még nem olvastam. :D

Ha nem számítjuk az Arakawa Under the Bridge × Bridge-et akkor ez volt a kedvencem a szezonból. Mégis már alig bírtam ki várni a utolsó részt, hogy a mangába bele kezdhessek, mert annyit már a anime vége előtt lespoilereztem magamnak, hogy megadjam a mangának a 10 pontot.


Már az OP és ED is megfogott //ha nincs is láb fetishem de azért nem hagy hidegen //, de azért részletezem a dolgokat 

Habár valószínűleg a továbbiakban végig a lányokról fogok beszélni, a kedvencem a címszereplő istenség:

Yagami Light intelligenciája egy datesim otaku bőrében. //Szerintem itt sokkal jobb helyen van. :P// Aki teljesen megveti a valóságot és a 2D világban él, de pechére szövetséget köt egy démonnal a pokolból, aminek következtében 3D lányokat kénytelen lesmárolni, mert különben elveszti a fejét. Ezért kénytelen lemondani a napi 250 órányi játékról.
//Ha az utolsó részben 24 képernyőn össze jött a napi ezer óra, akkor a normál 6 képernyővel negyedannyit játszhatott. (Mondjuk iskolai órákon csak egy PFP-vel kénytelen beérni.)//

Hogy miért lett a kedvencem? Biztos a dimenziókkal kapcsolatos kinyilatkoztatásainak is van némi köze hozzá, vagy egyéb mély filozófiai gondolatainak mint BMW, TOYOTA, stb..
Viszont a lényeg: akkorra egyéniség, hogy minden mozzanata és mondata vagy a legnagyobb poén vagy valami epicség.

És akkor a lányok:

Olvasgattam a kötetvégi extrákat, karakter leírásokat, abból kiderül szándékosan lettek típus karakterek, de ez csak a datesim poénok alá játszott, és mostanra már //125 fejezet, habár hivatalosan még az 57-nél járok// elég érdekes lett minden karakter. :D

Biztos sokan kíváncsiak lettek ki lehet Mio. Az őszi szezonos posztba már beraktam róla az ED-ből egy shotot. Már akkor is amiatt ragadott meg a shot, hogy egyetlen képbe sikerült ennyi tsundereséget bele sűríteni.
Mio a tsundere ojo-sama, viszont nem egy teljes sorozaton keresztül válik főtt-rákká ha meglátja a főhőst, hanem szépen fel lett törve a vasszűz 3-4 fejezet alatt.
Mio Aoyama, szóval aki össze tévesztette volna a K-On!-os Mioval nem sokat tévedett. Habár mikor TWGOK 54 fejezete volt már ment a K-ON anime de név hasonlóság teljesen biztosan csak egy véletlen:

Amúgy Mio karakter songja is nagyon jó lett:

A többi lány is mind aranyos, de az őket illető megjegyzéseim inkább az anime utáni eseményekhez kapcsolódnak. (Remélem már magával a spoiler tényével sem spoilereztem le semmit. :P). Ayumi mégis csak Keima osztálytársa nem tűnhet el nyom nélkül.
Spoiler[ch.125]: Személy szerint szeretném, ha Ayumuban nem lenne egy istennő és csak úgy emlékek nélkül is szeretné kicsit Keimat. Bízom valami hasonló fordulatokba, ha már 10 pontot adtam. És nem igazán szeretnék Ayuminak egy másik személyiséget.

Kanon-chan az animeben kicsit untam a karakter CD-je promozását, de azért a sokkolós jelenetek nagyok voltak. Viszont a mangában sokkal yanderébb, ami viccesebb.
Shiori is jó fej, nála viszont tetszett, hogy az animeben elhúzták a történetét az OP singlejének a promózásával. :D
Spoiler[ch.125]: Kanon-chanban már biztosan van egy istennő, és Shioriban is elég nagy  valószínűséggel van egy. De bennük nagyon nem bánom, sőt már szinte várom, hogy milyen lehet Shiori másik személyiséggel. :)

Chihironak az animeben egy-két mondata volt csak, de nálam instant win volt kezdettől:

Chihiro a teljesen átlagos iskoláslány kicsit nagy szájal, ami képes kikészíteni még Keimat is. Ez lehet, hogy animeben még nem látszott. :D
Spoiler[ch.57-ig]: A Chiro arc azért tetszett, mert közben Chihiro azután kezdett el flörtölni Keimaval miután az igazi valóját látta meg. -link-
Ráadásul Ayumi is újra feltűnt az arcban. Később is vicces volt látni az arcukat Keima közelében.
Van két szintén spoileres jelenet amik a kedvenceim Chihiroval: -1- -2-

De az arc amit korán lespoileztem magamnak és adtam meg a 10 pontot a mangának utána a Nanaka arc volt. (lásd fejléc) 3 vagy 4 fejezet, de minden annyira egyben volt benne és Nanaka haja annyira jól néz ki, meg bakancsa is tetszik.  De a lényeg az utolsó 3 kép a következőkből, az a 3 közül is főleg a legutolsó: -1- -2- -3- -4- -5- -6- -7-
Nem bánnám, ha esetleg Nanakának lenne még szerepe a történetben. :D

Ha az online manga readerek miatt nem csökevényesedett volna el teljesen a kötetek zippelt terjesztése :D, már talán hivatalosan is előrébb járnék, de mivel 57. után 10 fejezet valahol elkeveredett így a későbbi fejezeteket is csak tripla sebességgel át pörgettem.
Viszont biztos vagyok benne fogok még bőven írni a KamiNomi-ról későbbi bejegyzésekben is.

Reklámok
Kategória: Anime, Manga
Címke: , , , , , , , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Kami nomi zo Shiru Sekai bejegyzéshez

 1. balu01 szerint:

  Nanaka most feltűnhetett volna a legújabb fejezetekben, én is sajnálom hogy végül nem került erre sor. :D
  A legújabb arc amúgy nagyon érdekes, ezzel most nálam is bekerült a kedvencek közé a manga.

 2. kdanni szerint:

  Vártam egy újabb fejezetet, de nagyon lényeges dolog nem történt. :)
  Viszont akkor te is two timer vagy, ha ismered a legújabb fejezeteket. ;)
  Kíváncsi vagyok Keimanak mennyire lesz igaza, az kicsit talán már unalmas is lenne ha teljesen. Úgy lenne izgalmas ha lenne még olyan istennő is aki eddig nem került képbe.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s