Kulcsjelenetek

Őrült dolgok miatt, szoktam félrerakni vagy továbbnézni sorozatokat. Ezt többnyire azzal szoktam magyarázni, hogy a hangulata tetszik-e vagy sem. Erről már csak egy önismereti tréning keretében is össze kéne hoznom egy bejegyzést, mit is értek hangulat alatt.
Viszont a másik dolog ami alapján eldöntöm egy sorozatról érdemese a további figyelmemre bizonyos kulcsjelenetek, amire tegnap pont láttam negatív és pozitív példát is, így kicsit el gondolkoztam dolgon. És mikor az ember rengeteg más értelmesebb dolgot is tehetne, meglepően könnyebben megy a filozofálás.

Milyen jelenetek is ezek? A negatívat könnyebb definiálni :P, egyszerűen irritálnak az ilyen jelenetek: nem feltétlenül logikátlan vagy értelmetlen jelenetek viszont sehogy se illenek az adott történet és karakterek által eddig kialakított “józan ész” keretei közé. Azért próbálom ilyen kacifántosan megfogalmazni, mert kifejezetten szeretem a logikátlan és őrült karaktereket és helyzeteket, ha azok jó helyen vannak.
Ezek leginkább filler és egyéb original hozzáírásokban gyakoriak, ezért rühelem és tekintek előítélettel rájuk. :P.

A pozitív “kulcsjeleneteket”  leginkább a frappáns jelzővel írnám le, nem feltétlenül látványosak vagy fontosak, sőt inkább jelentéktelen apróságok, amik viszont a karakterek személyiségét árnyalni tudjak, vagy a történet hangulatát alapozzák meg vagy dobják fel.
Ilyen jelenetek a szerző stílusán múlnak leginkább, és ahol egy van legtöbbször szokott lenni több is. (Ezért is bátorkodtam 5 perc után 10 pontra értékelni az Arakawa under the Brige-et pl.)
Más részt ezek a jelentéktelen és apró jelenetek előszeretettel vesznek el az adaptálás során :( (Ezért dobtam pl. a Nurarihyon no Mago animet és sok mást.)

Ja és a tegnapi konkrét jelenetek:
A negatívak
Talán nem meglepő, hogy a Tegami Bachi egy anime only részéből kerültek ki, amit csak azért nem raktam a dobott listámra, mert a 6. rész még a mangából lesz, és nem is lesz rossz rész.
Jó, hogy azzal kezdődik Lag egy hazug levelet ír, hát azt mondom ez volt az első levél történetének a tanulsága, nem is olyan rossz utalás, de mégis nagyon off.
Aztán Hazel Valentine a még jóval gyengébb Niche ellen is csak ennyit tudott, mint majd megerősödött ellen fog, ez se zavart annyira.
Viszont mikor Lagék elbújtak a kocsi hátulján azt nem nagyon vette be a gyomrom, Lag inkább bőgött volna egy keveset és utána se sunyin szegte volna meg a kapott utasításokat. A levelek össze szedése, megint kicsit off volt. Csak azért nem segíthetett Niche, hogy tudjanak  Hazelel egy jelenetnyit játszadozni?
Az konkrétan nem is zavart, hogy úgy tűnik megpróbálják egyszerűre venni a dolgot, és vagy megteszik a Reverset mint abszolút rossz, vagy esetleg félre értett szabadságharcosoknak beállítani őket, és nem valószínű, hogy a főváros Akatsuki egy harmadig oldal lenne a történetbe. Pedig a mangában pont az Akatsukis szálak kezdenek egyre jobban érdekelnek.

Pozitív
Egy Soredemo Machi wa Mawatteiru jelenet. Ez is biztos csak nekem volt fontos kulcs jelenet, de most már biztos végig nézem, és majd a mangába is biztos bele nézek, úgyis hirtelen elindult a scanelése. :)
A konkrét jelenet, mikor Hotori pénzt adott az öccsének, és ezt mondta “Aztán nehogy magadra költsd!”. Ez a jelenet, legalább számomra, egyszerre teljessé tette Hotori karakterét, és sorozatnak is friss irányt adott. Remélem lesznek még ilyen hétköznapi történetek a Maid Caffén kívül is. :D

Reklámok
Kategória: Anime, Manga, Napló
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Haters gonna HATE | Kdanni blogja

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s